Kiderült, kit alakított volna Katherine Langford a Bosszúállók: Végjátékban

A jelenetét végül ki kellett hagyni a filmből.

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Bosszúállók: Végjáték cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

Tavaly ősszel jött a hír, hogy a 13 Reasons Why és a Kszi, Simon sztárja, Katherine Langford is csatlakozik a Bosszúállók: Végjáték stábjához egy meg nem nevezett szerepben. Rögtön elindult a találgatás, hogy vajon kit fog alakítani a színésznő, mivel azonban a jelenete kikerült a filmből, a moziban nem kaptuk meg a választ. A Végjáték rendezői, Joe és Anthony Russo egy podcast során végre elárulták, hogy kinek a bőrébe bújt volna Langford, és hogy végül miért döntöttek úgy, hogy megválnak tőle.

A törölt jelenetben a 23 éves színésznő Vasember lányát, Morgan Starkot formálta meg idősebb korában. (Az 5 éves verzióját Lexi Rabe alakította a filmben.) Az eredeti tervek szerint, miután Tony megszerzi a Végtelen Köveket, és egy csettintéssel elporlasztja Thanost és a seregét, egy éteri létsíkon találta volna magát, ahol aztán találkozott volna hátrahagyott kislánya felnőtt énjével: „Az egyik ötletünk szerint Tony ugyanarra a metafizikai állomásra került volna, ahová Thanos is…” – mondta Joe, majd Anthony a következőt tette hozzá: „Emlékeztek a helyre, ahol Thanos viszontlátta a lányát?” „[Stark] lányának felnőtt verziója is ugyanezen az állomáson várakozott volna…” – mondta Joe.

A jelenet célja az volt, hogy kontrasztot teremtsen a Végtelen háború azon képsorával, melyben Thanos az általa meggyilkolt Gamora gyermeki énjével beszélget a csettintés után. Míg a kislány utolsó szavai csak fokozták az Őrült Titán szenvedését, Tony esetében a felnőtt Morgan enyhítette volna a férfi fájdalmát, és megadta volna neki a lelki békét: „Az volt az elképzelés, hogy a jövőbeli lánya… megbocsát neki, és békével útjára engedi őt […] Sajnos azonban már így is túl sok ötletet kellett belesűrítenünk egy nagyon bonyolult filmbe.” – mondta Joe Russo.

A rendezők úgy gondolták, hogy a jelenet inkább csak összezavarta volna a nézőket, és nem váltotta volna ki azt az érzelmi hatást, amit eredetileg reméltek tőle: „Megmutattuk egy tesztközönségnek, és eléggé összezavarta őket […] Arra jöttünk rá, hogy érzelmileg nem kötődünk Tony lányának felnőtt énjéhez. Szóval a dolog nem igazán működött emocionális szinten.” – mondta Joe. Ami Langfordot illeti, lehetséges, hogy a jövőben még láthatjuk őt a Marvel Moziverzumban, hiszen nem kizárt, hogy Morgan egy nap továbbviszi a szülei örökségét, mint a következő Vasember vagy Rescue.

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük