Készül a Deadpool folytatása a Marvelnél, megvan a forgatókönyvírója is

Végre előrelépés történt a Deadpool folytatásával kapcsolatban, nem is akármilyen.

Ryan Reynolds Wade Wilsonja kvázi vezéralakká vált az X-Men univerzumban két sikeres, a családbarát képregényfilmekhez képest meglehetősen szabadszájú és erőszakos filmmel a háta mögött, ezért nem is lehetett kérdés, hogy visszatér a mozivászonra. Igaz, a franchise egy ideje parkolópályán volt a Fox felvásárlása óta, azonban ez most megváltozott: a Marvelnél már dolgoznak a nagyszájú zsoldos következő filmjén.

A Deadline ugyanis arról számolt be, hogy miután az elmúlt hónapban Ryan Reynolds személyesen is találkozott egy maroknyi íróval, akik felvázolták ötleteiket a folytatás lehetséges irányával kapcsolatban, végül a Molyneux testvérekre bízták a forgatókönyv megírását. Wendy és Lizzie Molyneux leginkább a felnőtteknek szóló Bob burgerfalodája című rajzfilmsorozattal szereztek hírnevet, és söpörtek be érte éveken át Emmy-jelöléseket, most pedig szintén egy korhatáros animáción dolgoznak The Great North címen. A film hivatalos Twitter-oldala egyébként meg is erősítette az értesülést egy Bob burgerfalodáját idéző grafikával, ez alább megtekinthető.

Bár Reynolds korábbi elmondása szerint az újabb folytatással valóban teljesen új irányba akarnak elmenni, ami megmagyarázná az első két filmnél jól bevált forgatókönyvíró-páros leváltását, a változások ugyanakkor elvileg nem érintik a korhatár-besorolást: a portál információi szerint a franchise továbbra is R-kategóriás maradhat, annak ellenére, hogy az már Kevin Feige és a családbarát mozifilmekről ismert Marvel Studios istápolásában készül.

A cikkből továbbá az is kiderült, hogy a stúdió ugyan nyitott lett volna kollaborálni a Deadpool második részét rendező David Leitch-csal, a direktor azonban egyéb elkötelezettségei miatt nem tud részt venni az előkészületekben, szóval valószínűleg a rendezői székben is cserére kerülhet sor. A Deadpool 3. tehát hivatalosan is készül, méghozzá az előző felvonásokat is nagyszerűvé tett Ryan Reynolds aktív közreműködésével és a főszerepben való visszatérésével, de a bemutatóra nem mostanában fog sor kerülni, hiszen egyelőre korai fejlesztés alatt áll a produkció.

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük