Alfred Molina visszatér Doktor Oktopuszként a Pókember 3-ban!

A vártnál hamarabb megnyílhatott a multiverzum.

Október elején számoltunk be róla, hogy Jamie Foxx A csodálatos Pókember 2. után immár a Tom Holland főszereplésével készülő Pókember 3-ban is eljátszhatja Elektrót, ami azonnal találgatások egész sorát indította be. Vajon a stúdió csupán szeretne újabb esélyt adni a Pókember-filmek egyik leggyengébben sikerült gonosza számára? Netán tényleg a multiverzum lenne Foxx és Elektro visszatérésének titka? Egyre valószínűbb, hogy a válasz az utóbbi lesz.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint ugyanis Alfred Molina is csatlakozott a film színészgárdájához, és nem meglepő módon ismét Doktor Oktopuszt fogja megformálni, aki először és mindeddig utoljára a 2004-es Pókember 2-ben szerzett számunkra feledhetetlen pillanatokat. Habár Foxxhoz hasonlóan ebben az esetben sem egyértelmű, hogy a színész ugyanaz a Doktor Oktopusz lesz-e, akit Sam Raimi filmjében alakított, de ez már azért sem valószínű, mert a karakter az óceán mélyén végezte. Ha tehát nem szeretnék felrúgni a Tobey Maguire-féle trilógia eseményeit, könnyen lehet, hogy J.K. Simmons J. Jonah Jamesonjához hasonlóan szimplán csak Doktor Oktopusz rém hasonló, de MCU-beli megfelelőjét vezetik be.

Az Alfred Molina-féle Doktor Oktopusz nem csupán a képregényhűsége miatt volt annyira emlékezetes gonosztevő, hanem azért is, mert a negatív karakterek drámájának ennyire kézzelfogható bemutatása akkoriban még szokatlannak számított a szuperhősfilmekben. Ráadásként a vonatos összecsapása Pókemberrel még mindig az egyik legjobb akciójelenetnek számít a képregényfilmes zsáneren belül, szóval ebben az esetben igen magasan van a léc, hogy ez az újabb értelmezés felnőhessen az elődjéhez. De már akkor is Molina életszerű alakítása volt az, ami miatt végső soron olyan jól működött ez a karakter.

Molina csatlakozásával az Andrew Garfield-féle világ mellett immár a klasszikus Pókember-trilógié is le lett fedve, szóval idő kérdése, hogy hamarosan a különböző Peter Parkerek is csatlakozzanak majd Tom Hollandhoz. Főleg hogy azóta az is kiderült, hogy a Benedict Cumberbatch által alakított Doctor Strange is feltűnik majd a hálószövő legújabb kalandjában, ez pedig lényegében egyet jelent azzal, hogy végleg megnyílik a multiverzum.

A Pókember 3. forgatása már zajlik, a filmet pedig a tervek szerint 2021. december 17-én fogják bemutatni a tengerentúlon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük