Magyarul is megjelenik az elmúlt évek legjelentősebb X-Men képregénye

Méghozzá egyetlen masszív kötetben összegyűjtve.

Jonathan Hickman nevéhez több jelentős Marvel-képregény is fűződik az elmúlt évtizedből. A House of X és a Powers of X képregénysorozat ezek közül a legújabb, ami idén magyarul is megjelenik a Fumax kiadó jóvoltából.

Hickman a kétezres évek közepe óta alkot a Marvel kötelékében; az eltelt idő alatt írt történeteket a Fantasztikus Négyes és a Bosszúállók főszereplésével is. Ezek a sztorik mind központi szerepet töltöttek be a Marvel képregényes univerzum formálásában, így amikor 2019-ben a Marvel úgy döntött, hogy megreformálja a mutánsokkal kapcsolatos status quót, szinte adta magát, hogy Hickmant bízzák meg a feladattal.

Ennek eredménye lett az eredetileg 2019 nyara és ősze között megjelent House of X és a Powers of X páros, ami ugyan két címre van bontva, de ettől függetlenül egy összefüggő, 12 füzetes grandiózus történet, ami gyökeresen megváltoztatta az X-Men mítoszt. A sorozat hosszútávú változásokat idézett elő a Marvel a mutánsokkal foglalkozó történeteiben, egyszersmind közel 14 új, az X-Menre vagy egyéb mutáns karakterekre fókuszáló képregénysorozatot indított útjára.

Aki nincs képben az X-Men több évtizedes történelmét teljesen új megvilágításba helyező HoX és PoX minisorozatokkal, annak legyen elég annyi kedvcsinálóként, hogy a történetben Charles Xavier visszautasíthatatlan ajánlattal keresi fel a világ vezetőit, melyért cserébe egy önálló, autonóm országot kér a mutánsok javára: Krakoa élő szigetét.

A Fumax kiadónak hála pedig idén tavasszal magyarul is olvashatjuk majd ezt a mesterművet, természetesen a kiadótól megszokott minőségben és kivitelben. Ezzel egyébként ez lesz a legfrissebb magyarul is megjelent Marvel-képregény (mindeddig ezt a címet a szintén a Fumax által megjelentetett Kozmikus Szellemlovas birtokolta).

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük