A Sabrina hátborzongató kalandjai színésznője lehet a főszereplő az Amazon Pókember sorozatában

Újabb Pókember-univerzum a láthatáron, ám ezúttal másfajta képernyőkön.

Még szeptemberben jelentették be, hogy a Sony Pictures és a The Boys szuperhősös sorozatnak is otthont adó Amazon közösen kezdtek el dolgozni egy Selyem karakterére fókuszáló Pókember spin-offon. A sorozat nemrég megtalálta showrunnerét, és egyes pletykák szerint a készítőknek már a főszereplőt játszó színésznőre is van ötlete.

A sorozat újdonsült showrunnere, Sang Kyu Kim korábban olyan műsorokon dolgozott, mint a Valós halál, a The Walking Dead, illetve executive proucerként közreműködött a hamarosan Netflixre érkező Mark Millar képregény-adaptáció, a Jupiter öröksége munkálataiban is. Kim mellett a Selyem-sorozat további készítői a Pókember: Irány a Pókverzum! mögött álló Phil Lord és Chris Miller páros lesz, ami már önmagában bizakodásra adhat okot.

Az Illuminerdi portál értesülései szerint a fenti alkotócsapat már el is kezdte keresni a sorozat jövendőbeli főszereplőjét, és az egyik lehetséges jelölt a Sabrina hátborzongató kalandjaiban debütáló Adeline Rudolph. A színésznő, hasonlóan a karakterhez, koreai-amerikai származású.

A szereplőválogatás által nyilvánosságra került ismertető szerint Selyem, azaz Cindy Moon karaktere egy 19 és 29 év közötti lány Queensből, aki rajong a nyolcvanas, kilencvenes évek popkultúrájáért, és újonc szuperhősként saját frusztrációit vezeti le a bűnüldözés keretei között. Ezen személyes problémák mellett központi szerepet fog játszani a karakter etnikai identitása is a sorozatos adaptációban.

adeline-rudolph-silk.png
Adeline Rudolph lehet Selyem

Ezen a ponton talán többetekben felmerült, hogy miről is van szó pontosan. Miller és Lord egy korábbi megállapodás értelmében több, közös univerzumban játszódó sorozatokat terveznek a Defenders mintájára, itt viszont a Pókember-mítosz különböző szereplői kereszteznék egymás útját a Sony Pictures felügyelete alatt, méghozzá a már említett Amazon Prime Video kínálatában. Ennek a streaminges univerzumépítős törekvésnek lehet az első állomása a Selyemre koncentráló sorozat, melyről talán hamarosan még többet fogunk megtudni.

A képregényes Selyem egyébként nem is olyan régen, egész pontosan 2014-ben jelent meg először a Marvel paneljein, és történetesen ugyanaz a radioaktív pók harapta meg, mint Peter Parkert. Amikor Cindy nem képes uralkodni a képességei felett, szülei engedélyt adnak az üzletember Ezekiel Simsnek, hogy kiképezze a lányt. Saját biztonsága érdekében egy szupervédett szobába zárja, bőséges élelemmel és régi Pókember-harcok felvételeivel. Évekkel később Pókember engedi szabadon, ám a bezárva töltött idő mély nyomot hagyott Cindy személyiségében, ráadásul a családja megmagyarázhatatlan módon eltűnt. Később saját hálójából jelmezt sző magának, és Selyem néven szuperhősnek áll.

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük