Paul Bettany beavatott minket a WandaVisionben látott kettős alakítás kulisszatitkaiba

Ilyen volt a közös munka azzal a bizonyos meglepetésvendéggel az utolsó epizódban.

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a WandaVision cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

Paul Bettany az elmúlt hetekben többször is utalgatott egy titokzatos színészre, akivel a WandaVision fináléját forgatta együtt, és akivel még sosem dolgozott korábban, ám nagyon izgatott volt a közös munka ígérete miatt. Mostanra megbizonyosodhattunk róla, hogy mesteri trollkodás áldozatai lettünk, hiszen a színész mindvégig magára célzott a S.W.O.R.D. által az eredeti maradványaiból kreált Fehér Vízió személyében. Egy friss interjúban immáron arról mesélt, milyen volt leforgatni a nem mindennapi epizódot.

Az egyik legnagyobb kihívást például az elmék csatájaként szolgáló Tézeusz hajója jelenet okozta, még úgy is, hogy a kirendelt kaszkadőre ebben is segítséggel volt számára.

„Elsőként az egyik karakter szerepére készültem fel, míg a másikat a kaszkadőröm játszotta, aztán fordítva. Őszintén szólva, egy ponton sikerült meglehetősen belezavarodnom” – nyilatkozta a színész. „A bonyolult párbeszéd sem segített, pláne, hogy legalább három-négy oldalnyi szövegről van szó. Ott volt ez a nagy jelenet, és én nem tudtam betanulni! Általában jó vagyok a szövegekkel, de ez okozott nehézségeket. És ekkor esett le, hogy egyszerre akarom bemagolni mindkét szöveget.”

Miután megtette ezt a felfedezést, onnantól sokkal könnyebb dolga volt a meglehetősen szofisztikált dialógussal: „Először Vízió részeit tanultam meg, ezt követte a Fehér Vízióé” – magyarázta. „Az egész sokkal egyszerűbb, miután az ember megértette az adott karakter céljait, és hogy mit miért mond. Eredetileg ezért nem tudtam megtanulni a szöveget, mert a fejemben ez a két teljesen eltérő szereplő teljesen összefolyt, így pedig szinte lehetetlen volt felkészülni. Lényegében saját magamtól ijedtem meg” – foglalta össze nevetve.

A szövegtanulás mellett az is kisebb kihívást jelentett, hogy az epizód forgatása során felváltva kellett eljátszania mindkét karaktert a harcok közben is. „Egyik nap Vízióként mentem a felvételre, míg a másik nap a Fehér Víziót játszottam. Eközben Adam [Adam Lytle, Bettany dublőre – a szerk.] játszotta a másik karaktert. Hozzám hasonlóan ő is megtanulta mindkét szöveget, egész egyszerűen zseniális volt. A harcokat is ugyanígy forgattuk le, hogy a kamera végig venni tudja a gyönyörű képemet. Még így is eléggé komplikált volt a dolog, szinte teljesen leszívta az agyamat.”

Az interjú alapján elmondható, miszerint Bettany nem kevés munkát fektetett a WandaVision fináléjába, ami meg is látszott, hiszen a két Vízió összecsapása mindkét fronton, de különösen a Tézeusz hajójával kapcsolatos gondolatkísérlet, az epizód fénypontjai közé tartozott.

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük