Megérkeztek az első vélemények a Marvel Moziverzum első animációs sorozatára

A külföldi reakciók alapján nem kell alábbhagyni a Marvel első animációs alkotását érintő lelkesedéssel.

Egy héten belül veszi kezdetét a Marvel első Disney+-ra készülő animációs alkotása, ami az azonos néven futott képregényekből inspirálódva alternatív idősíkokon játszódó történeteket mutat be, méghozzá jelen esetben a Marvel Moziverzum eseményeit alapul véve. A koncepció már önmagában is figyelemre méltó, viszont a széria további különlegessége, hogy többségében olyan színészek adják hozzá a hangjukat, akik a Marvel élőszereplős filmjeiben is eljátszották az ikonikus karaktereket.

A Marvel láthatóan érzékeli az ebben a vonalban rejlő potenciált, hiszen Victoria Alonso, a stúdió alelnöke nemrég arról beszélt, hogy létrehoznak egy kifejezetten az animációs alkotásokra fókuszáló ministúdiót is a szervezetükön belül. Előbb persze a What If…? fogadtatását is érdemes lesz áttekinteni, ám még mielőtt belevethetnénk magunkat a multiverzumba, a sajtó szerencsés képviselői már megnézhették és értékelhették a 9 részes sorozat első 3 epizódját. Ezekből szemlézünk az alábbiakban.

„Megnéztem a What If…? első három részét, és nem tudom eléggé dicsérni ezt a sorozatot. A Marvel Studios egyáltalán nem okozott csalódást az animáció világában tett első szárnycsapásaival (elképesztően néz ki), a koncepció pedig briliáns. Imádni fogjátok Carter kapitányt. A harmadik rész nem aknázza ki kellőképpen az alapfeltevését, de így is szórakoztató, Chadwick Boseman Űrlord epizódja viszont… egészen elképesztő. A játéka aláhúzza, miért is volt olyan különleges színész, és folyamatosan elérzékenyültem a hallgatása közben.”

„A What If…? egy teljesen új világot tárt fel az MCU számára. Szokni kell ugyan, de az első három epizód egyaránt fantasztikus, mindegyik különböző okokból, és tele vannak számtalan meglepetéssel, valamint észbontó animációval. Az, hogy sikerült visszahozni ennyi MCU sztárt, óriási plusz pont, rengeteget tesznek hozzá az élményhez. Hayley Atwell Carter kapitányként és Chadwick Boseman Űrlordként abszolút kiemelkedő.”

„Megnéztem a What If…? első három részét, és el vagyok ragadtatva. Mindegyik rész jobb az előzőnél, a harmadik a kedvencem. Imádom, ahogy fogják a sztorit, amit mind kívülről ismerünk, és mindenféle módon megcsavarják. Olyan, mintha az MCU Alkonyzónája lenne – furcsa, vad, szórakoztató.”

„Nemrég néztem meg a What If…? első három részét, és boldogan jelentem, hogy nagyon szórakoztató! Szerintem az MCU rajongói nagyon fogják élvezni a csavarokat és fordulatokat, melyeket ezek a sztorik vállalnak, főleg a korábbi filmekkel kapcsolatban. A három közül az utolsó volt a személyes kedvencem. Alig várom a többit!”

„A What If…? jópofa? Rengeteg szórakoztató ötlet van benne az ismerős történetekkel kapcsolatban. Tele van easter eggekkel, amelyek őrületbe fogják kergetni a rajongókat. Az animáció néha merevnek érződik, de szó szerint megelevenedik, amikor az akció beindul. Ami miatt azonban vakarom a fejem, az a hangmunka. Egy része rendben van, egy része viszont elég rossz. Ilyen nagynevű tehetségeknél elgondolkodsz azon, hogy mi mehetett félre. Az animáció miatt lenne? A kivitelezés túlzónak és erőltetettnek érződik olyan értelemben, hogy az élőszereplős karakterek soha nem tennének vagy mondanának ilyeneket. Beletelik egy kis időbe, amíg hozzászoksz. Ennek ellenére a What If…? biztosan leköti majd a rajongókat a következő hetekben. A Chadwick-epizód kétségkívül a legjobb tévés rész, amit a Marvel Studios eddig összehozott. Az emberek kapkodni fogják a fejüket, ujjongnak és sírnak majd, amikor kijön.”

A Marvel negyedik streaminges sorozata augusztus 11-én debütál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük