A Loki írója az évadzáró meglepetésvendégéről és az akciójelenet hiányáról beszélt

Felbukkant az a bizonyos karakter, aki a Marvel Moziverzum következő főgonosza is lehet.

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Loki cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

A Loki évadzárójában sok meglepetésben volt részünk, hiszen felbukkant Kang, a hódító egy variánsa, akit csak a beszédes He Who Remains („Ő, aki marad”) néven illettek az epizódban. Kiderült, hogy ő áll a Szent Idővonal felett őrködő Idővariácós Hatóság mögött, viszont nem valamilyen hátsó szándékkal hozta létre a szervezetet, hanem azért, hogy a világ elkerülhessen egy olyan multiverzum háborút, mint amiben neki is része volt korábban. Jonathan Majors egy a sorozathoz kitalált, nem hatalomvágyó variánst testesített meg, a Loki írója és producere, Eric Martin pedig Twitteren osztotta meg forgatási tapasztalatait a színésszel.

“Jonathan Majors abszolút túlszárnyalta a várakozásokat” – mondta. “Minden, amit csinált, nagyon komoly volt. Izgalmas volt őt látni dolgozni. Mivel a szerep csak beszédből állt, tudtuk, hogy egy intenzív karizmával rendelkező emberre van szükségünk. [Jonathan] mindenkit lenyűgözött.”

Martin arról is beszélt, hogy milyen alakítás szükségeltetett He Who Remains megfelelő ábrázolásához. “Furának kellett lennie, de bátornak és pimasznak is. Körülbelül, mintha egy fiatal tech-vezérigazgató lenne. Amekkora géniusz, akkora sarlatán is. Az, hogy egy ekkora volumenű sztori egy beszélgetéssel záruljon, nagy rizikó volt” – mesélte a fináléról. “De nem akartunk egy nagy összecsapást a végére csak azért, mert mindenki arra számít. Ráadásul az egész sorozat a dialógusokra épül, tehát úgy éreztük, benne van a DNS-ében. Emellett nem akartunk egy tipikus nagy, az utolsó pillanatban előbújó gonosztevőt sem. He Who Remainsnek megvannak a maga gonoszos vonásai, de a Loki-Sylvie páros küzdelme nem ebből, hanem belülről fakad.”

A nagyszabású akciójelenet hiányára vonatkozóan a sorozat rendezőnője, Kate Herron egy interjúban elárulta, hogy Lokinak és Sylvie-nek eredetileg keményen harcolva kellett volna átküzdenie magát az akadályokon He Who Remains irodájáig, például Miss Minutes is rájuk támadott volna. Végül azonban úgy érezték, a karakterek önmagukban is elég érdekesek lehetnek ahhoz, hogy fenntartsák a figyelmet.

Martin mindemellett lelőtt pár pletykát arra vonatkozóan, hogy a Marvelnél talán már le is forgatták a Loki második évadát teljes titokban. Az író Twitteren megerősítette, hogy még csak most kezdtek el dolgozni a sztorin, szóval még jó ideig nem igazán várhatóak fejlemények ez ügyben.

Jonathan Majors a Loki utolsó részének forgatásán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük