Tom Holland egy franchise lezárásaként tekint a Pókember: Nincs hazaútra

A Nincs hazaúttal kimondottan véget ér az úgynevezett Hazatérés-trilógia, amire a címszereplőt alakító színész is egyértelmű zárásként tekint.

Egyre közelebb kerül a Pókember: Nincs hazaút decemberi bemutatója, ami vélhetően nagyon fontos állomás lesz a Marvel Moziverzum történetében, hiszen itt tölthet be először központi szerepet a multiverzum, miután a Loki hivatalosan is megnyitotta azt. Ám nem csupán emiatt jelentős Jon Watts rendezése, hanem azért is, mert ezzel zárul a 2017-ben elindított Hazatérés-trilógia, és a stúdiók közötti legutóbbi megállapodás értelmében egyelőre ez lesz Tom Holland utolsó szólófilmje Pókemberként.

Habár az eddigi népszerűségre és a Nincs hazautat övező érdeklődésre való tekintettel több mint valószínű, hogy nem itt látjuk utoljára a színészt hálót szőni, Holland elmondása szerint mind úgy kezelték a harmadik filmet, mint egy lezárást:

„Mondhatni mindannyian úgy kezeltük a Nincs hazautat, mint egy filmsorozat záródarabját. Szerintem ha lesz szerencsénk újra elmerülni ezekben a karakterekben, akkor már nagyon más verziójukkal fog a közönség találkozni. Az már nem olyan lenne, mint a Hazatérés-trilógia. Adnánk neki némi időt, és megpróbálnánk valami mást, illetve hangulatában más típusú filmeket készíteni. Hogy ebből lesz-e valami vagy sem, egyelőre nem tudom. De határozottan úgy kezeltük a Nincs hazautat, mintha ez valaminek a vége lenne, és annak is érződött.”

„Már öt éve csináljuk ezeket a filmeket. Fantasztikus kapcsolat alakult ki hármunk között” – utalt a színész két állandó színésztársára, Zendayára és Jacob Batalonra. „Ott voltunk egymásnak minden lépésnél, minden egyes filmnél és sajtókörútnál. Az utolsó közös jelenetünknél nem tudtuk biztosra, hogy most utoljára dolgozunk-e együtt. Egyszerre volt szívszorító, ugyanakkor izgalmas is, mivel mindhárman tovább léphetünk a saját karrierünkben. Szóval együtt osztozni ezen a pillanaton, talán a valaha volt legjobb napom volt egy forgatáson. Nem hiszem, hogy valaha is sírtam úgy, ahogyan akkor.”

Hollandet az Entertainment Weekly az eddigi egyetlen megerősített régi visszatérőről, a Doktor Oktopuszt megformáló Alfred Molináról is megkérdezte, akit a fiatal színész az egyik kedvenc személyének tart, akivel valaha lehetősége volt együtt dolgozni. „Nagyon szórakoztató volt látni őt, ahogyan megtapasztalta a technológiai fejlődést” – emlékezett vissza Holland. „Amikor ezeket a filmeket készítette, a karok még bábok voltak, most viszont CGI helyettesíti őket. Menő volt végignézni, ahogyan újraéli ezt az egészet, és ismét belerázódik közben.”

A színész arról is beszélt, hogy a Nincs hazaút forgatása sokkal szórakoztatóbb volt, mint az első két film esetében, mivel mostanra mind ő, mind a direktori széket harmadszorra is elfoglaló Jon Watts sokkal magabiztosabb volt. Végezetül azt is megpedzegette, hogy Pókember alapvetően földhözragadt világában Doctor Strange szerepeltetése még több találékonyságot és kreativitást lehetővé tett, ám a varázslatoktól függetlenül sokkal több nyers közelharcra is számíthatunk a korábbi filmekhez képest.

A Pókember: Nincs hazaút a tervek szerint 2021. december 16-án kerül a magyar mozikba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük