Bemutatjuk a Doctor Strange az őrület multiverzumában legfontosabb meglepetésvendégét

Újabb nagy erejű figura lépett be a Marvel Moziverzumba.

FIGYELEM! A CIKK SPOILEREKET TARTALMAZ A DOCTOR STRANGE AZ ŐRÜLET MULTIVERZUMÁBAN CSELEKMÉNYÉRE VONATKOZÓAN. CSAKIS SAJÁT FELELŐSSÉGRE OLVASD TOVÁBB!

Clea karakterét a legendás Stan Lee-Steve Ditko páros mutatta be még 1964-ben, a Strange Tales 126. számában. Az eleinte csak a kötelező bajba jutott hölgy szerepét betöltő nő a faltínok, azaz egy extra-dimenzionális energialényekből álló faj tagja, akik színtiszta mágiából születtek. Egyébiránt Orini herceg (a Sötét Dimenzió korábbi urának, Olnar fiának gyermeke) és Umar (az első filmből is ismert Dormammu húga) leányáról van szó. Miután Dormammu egy másik dimenzióba száműzte az édesanyját, Cleát egyedül nevelte fel az apja, és miközben felnőtt, istenként imádta a nagybátyját, bár ekkor még nem tudta, hogy rokoni szálak fűzik össze őket.

Először akkor találkozott Dr. Strange-dzsel, amikor a férfi az Ősmágus parancsára ellátogatott a Sötét Dimenzióba, hogy megfékezze a Föld meghódítására készülő Dormammut. A nő megpróbálta lebeszélni Strange-t a küzdelemről, amit a nagybátyja árulásként értelmezett és börtönbe vetette a lányt. A Sötét Dimenzió ura később egyezséget kényszerült kötni a doktorral, egy közös ellenségük ugyanis kiszabadult az irányítása alól. A leendő Legfőbb Varázsló segített megoldani az ügyet, cserébe pedig Dormammu szabadon engedte Cleát, illetve megígérte, hogy távol marad a Földtől.

A nő számos alkalommal került Stephen és Dormammu csatározásának kereszttüzébe, ezért Dr. Strange úgy látta, az a legbiztonságosabb a számára, ha magával viszi a Földre. Sajnálatos módon azonban, ahogy megérkezett, Clea elvesztette mágikus erejét, így ismét az alapoktól kellet megtanulnia a varázslás fortélyait. Strange, aki immár a Legfőbb Varázsló címét birtokolta, a tanítványául fogadta a lányt, és a kiképzése során végzetesen egymásba szerettek.

Clea ekkortájt visszatérő figurává vált Strange saját hőscsapata, az Oltalmazók történeteiben, illetve a szóló sorozatában is. 1974-ben, a Doctor Strange 1. számában Ezüst Tőr, a Katolikus Egyház egykori bíborosának fogságába esett, akit megtébolyított a Setét Könyv. Ezek az események még közelebb hozták egymáshoz Cleát és Stephent (szó szerint, tekintve, hogy Strange meg kellett, hogy szállja a nő testét ahhoz, hogy legyőzhesse Ezüst Tőrt). Idővel azonban Clea kételkedni kezdett saját érzéseiben. Úgy vélte, képtelen annyira szeretni a férfit, mint a mágus másik potenciális barátnő-jelöltje, Morgana Blessing, ezért Dormammu eltűnése után inkább visszatért a Sötét Dimenzióba, teret engedve Stephen és Morgana szerelmének.

Odaát kénytelen volt csatlakozni az időközben ismét felbukkanó édesanyja elleni lázadáshoz, akit végül sikerült legyőznie, fején az úgynevezett „Hatalom Lángjaival”, és így ő lett a Sötét Dimenzió úrnője. Miután Umart és Orinit is száműzte a birodalmából, megkérte Strange-t, hogy foglalja el helyét az oldalán, ám ő a Föld iránti hűsége miatt nemet mondott. Habár két külön dimenzióban léteztek, végül mégis házasságra léptek a Doctor Strange: Sorcerer Supreme 3. számában, 1987-ben, és a lelkük ezzel örök időkre összefonódott. Tekintve, hogy Clea nem emberi lény, a Földön ez a házasság persze nem tekinthető legálisnak. Kötelékük jelképeként azért mindketten viseltek egy-egy gyűrűt, mely valójában ugyanazon ékszer két fele volt.

Dormammu végül ismét felbukkant, hogy visszavegye a birodalmát és börtönbe taszítsa Cleát. Strange a felesége segítségére sietett, és újfent legyőzte a lényt. Ekkor Umar is megjelent, méghozzá Mordo báróval az oldalán. Clea kettejükre hagyta a birodalmat, majd visszatért a Földre Stephennel.  Persze nem sok nyugta volt, ugyanis egy Flyx nevű faltín, aki azt állította magáról, hogy az unokatestvére, tájékoztatta róla, hogy Umar és Mordo elárulták őt. Flyxről aztán kiderült, hogy valójában csak Dormammu egyik álcájáról van szó, aki magához ragadta Umar és Mordo erejét. Clea visszatért az otthonába, hogy a nagybátyja elleni lázadás élére álljon, és végül ő lett a Sötét Dimenzió legfőbb varázslója.

A dimenzióközi távolság sajnos nem tett jót Strange és Clea kapcsolatának, ahogyan előbbi hűtlensége sem, amivel darabokra törte a nő szívét. Clea végül 2013-ban, a Fearless Defenders 9. számában bontotta fel a házasságukat, és bár azóta nem lobbant fel köztük újra a láng, azért így is barátok maradtak. Később, hála egy Mephistoval kötött egyezségnek, mindketten elvesztették az emlékeiket az együtt töltött időről, ám ez nem maradt örökre így, az egyezség ugyanis Stephen 2021-es halálával érvényét vesztette.

Mielőtt eltávozott volna az élők sorából, a férfi Cleára hagyományozta Agamotto szemét és a Levitáció Köpenyét. Ezzel együtt egykori szerelmét nevezte ki az új Legfőbb Varázslónak. Clea a végső búcsújuk előtt még levadászta Stephen gyilkosát, majd az iránta érzett tiszteletből úgy döntött, felveszi a Strange vezetéknevet.

Clea egyszerre varázslény és képzett mágus, így igencsak sokféle képességgel rendelkezik. Dr. Strange-hez hasonlóan tömérdek bűbájt tud létrehozni, mondhatni mindenre képes, amire szerelme is. A Sötét Dimenzió úrnőjeként továbbá gyakran a „Hatalom Lángjai” nevű misztikus tűzkoronával turbózza fel az erejét, mely Szellemlovas-szerűen borítja lángba a fejét. A közelharcok terén egyaránt jártas, illetve extra-dimenzionális mivolta miatt erősebb, kitartóbb és gyorsabb, mint egy átlagos földi halandó.

Azok, akik megvárták a Doctor Strange az őrület multiverzumában első stáblistás jelenetét, már jól tudják, hogy a nagyvásznon a fantasztikus Charlize Theron kelti életre a karaktert. Az Oscar-díjas színésznő az utóbbi évek talán legnagyobb fogása a Marvel Moziverzum számára, aki a hasonló kaliberű Cate Blanchett-tel ellentétben remélhetőleg egynél több filmben is felbukkan majd.

(forrás: Newsarama)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük