Bemutatjuk a Doctor Strange az őrület multiverzumában Illuminátusát

A Doctor Strange az őrület multiverzumában elhozta a filmekbe is a képregényekből ismert titkos társaságot, ami nem fél bemocskolni a kezét a Föld védelme érdekében.

FIGYELEM! A CIKK SPOILEREKET TARTALMAZ A DOCTOR STRANGE AZ ŐRÜLET MULTIVERZUMÁBAN CSELEKMÉNYÉRE VONATKOZÓAN. CSAKIS SAJÁT FELELŐSSÉGRE OLVASD TOVÁBB!

Már egy ideje pletykálták, hogy a Marvel Moziverzumban hamarosan bemutatkozik az Illuminátus nevű titkos társaság, melyet a képregényekben a világ legnagyobb tudós elméi alkotnak, akik magukra vállalták, hogy minden lehetséges eszközzel megvédik a Földet. Többek között ehhez a csoportosuláshoz köthető a Hulk-alteregója miatt veszélyt jelentő Bruce Banner száműzetése is, ami felvezette a Hulk világa és a Hulk világháború című történeteket. A Doctor Strange az őrület multiverzumában valóban elhozta az Illuminátus első élőszereplős felbukkanását, bár a film eseményei után joggal állítható, hogy ezzel a felállással többé nem is fogunk találkozni. Ennek ellenére az elit szuperhőscsapat több szempontból is tartogatott meglepetéseket, szóval az alábbiakban végigvesszük, hogy kik alkották a 838-as világ Illuminátusát.

Doctor Strange

A 838-as Föld Strange-dzse a saját útját járta, amikor Thanos a világát fenyegette. A Setét Könyv segítségével távjárást használva bejárta a multiverzumot, hogy rábukkanjon valamilyen nagy hatalmú fegyverre, amivel képes lehet megállítani az Őrült Titánt. Bár a legendás Vishanti Könyvével végül legyőzte Thanost, de ezért olyan árat kellett fizetnie, amiért az ő javaslatára szerveződött Illuminátus kioltotta az életét. Persze a világ mindebből mit sem tudott, az Illuminátus pedig hagyta, hogy mindenki hősként ünnepelje a Setét Könyv által megtébolyodott Strange-et.

Karl Mordo

Stephen Strange halála után a 838-as Karl Mordo (Chiwetel Ejiofor) lépett elő a Legfőbb Varázslóvá, valamint az Illuminátusokhoz is csatlakozott, hogy segítséget nyújtson a világot fenyegető misztikus fenyegetésekkel szemben. Ebben az alternatív valóságban Mordo sosem tért le a hősiesség útjáról, hogy megkísérelje elpusztítani a világ összes varázslóját (nem mintha a Marvel Moziverzum kezdett volna bármit is ezzel a történetszállal), és a kapcsolata is csak akkor romlott meg Strange-dzsel, amikor azt megkísértette a Setét Könyv hatalma.

Peggy Carter / Carter kapitány

Carter kapitányt a Mi lenne, ha…? animációs sorozat vezette be a Marvel Moziverzumba, ahol a korábbi filmekben és sorozatokban Hayley Atwell által alakított Peggy Carter kapta meg a szérumot, ami annak idején Steve Rogersből Amerika Kapitányt varázsolt. A színésznő természetesen most is visszatért, hogy a hangja után filmben is megformálja a hősnőt, aki még Steve Rogers híres mondatát is felidézi a Skarlát Boszorkánnyal való összecsapása során. A filmből nem derül ki, hogy a 838-as univerzum Carter kapitánya megegyezik-e a sorozatban látottal, de erre talán választ kapunk a későbbi évadokból.

Maria Rambeau / Marvel Kapitány

Marvel Kapitány ebben a világban nem Carol Danvers, hanem a legjobb barátnője, a Lashana Lynch által megformált Maria Rambeau. A karakter ebben a világban is a kozmosz védelmezőjeként mutatkozik be, zöldben pompázó csillagosztagos jelmeze pedig arra utalhat, hogy Danvers-szel ellentétben a kree faj szövetségese maradt. Bár a 616-os univerzumban nem szerzett képességeket, Maria azért így sem tétlenkedett, hiszen a S.W.O.R.D. nevű szervezet alapítótagja volt. Lánya, Monica a WandaVízió eseményei során tett szert szuperképességekre, és legközelebb a Marvelek című filmben lesz látható Carol Danvers oldalán.

Blackagar Boltagon / Fekete Villám

Az Embertelenekből ismert Fekete Villámot ugyanúgy Anson Mount játszotta, mint az ABC mindössze egyetlen évadot megélt, nem túl szép emlékű sorozatában. Blackagar Boltagon az Embertelenek királya és egyúttal a Marvel-univerzum egyik legnagyobb erejű lénye, aki kváziszónikus üvöltésével képes városokat lerombolni és földrészeket kettéhasítani – vagy épp egyetlen suttogással atomjaira szedni valakit, mint azt Strange 838-as variánsa megtapasztalta. Királynője, Medúza a testbeszédét olvasva fordítja le mondandóját. A 2017-es sorozat végén Fekete Villám Attilan városából a Földre vezette az Embertelenek királyi családját, azonban a sorozat negatív fogadtatása miatt nem valószínű, hogy a Marvel Moziverzum valaha is tudomást vesz arról a történetszálról. Ráadásul tekintve, hogy a jelek szerint Ms. Marvel eredettörténetét is megmásítja a nyáron érkező sorozat, egyhamar nem érdemes számítani rá, hogy újra látni fogjuk Fekete Villámot vagy az Emberteleneket.

Reed Richards / Mr. Fantasztikus

Az Illuminátus tagjai közül Mr. Fantasztikus feltűnése a legnagyobb szenzáció, akit John Krasinski játszott el a filmben. A rajongók évek óta szeretnék, ha Krasinski alakítaná a Marvel Moziverzumban a Fantasztikus Négyes vezetőjét, a felbukkanása azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy ő fogja eljátszani a karaktert a 2019-ben bejelentett új Fantasztikus Négyes-filmben is. Elképzelhető, hogy a rendezőként a közelmúltban kimagasló sikereket elért Krasinski a jövőben inkább a kamera másik oldalán szeretne több időt eltölteni ahelyett, hogy évekre lekötné magát. Bár a stúdió manapság már nem köt olyan több évre és filmre szóló szerződéseket, mint a franchise indulása utáni időszakban, de valószínűleg Kevin Feige hosszú távra tervez a Marvel szuperhőscsaládjával. Ez a rövid szereplés mindenesetre bebizonyította, hogy Krasinskire tényleg mintha ráöntötték volna Reed Richards szerepét, és vélhetően sokan csalódottak lesznek, ha végül más fogja megformálni a karaktert a csapat MCU-s bemutatkozásakor. A filmhez kapcsolódó easter eggként Mr. Fantasztikus megemlíti, hogy vannak gyerekei: ők vélhetően a Sue Stormmal (Láthatatlan) közös fia és lánya, Franklin és Valeria Richards.

Charles Xavier / X professzor

Az előzetesek már felfedték, hogy Patrick Stewart újra eljátssza Charles Xavier professzort, az viszont csupán a filmet látva nyert megerősítést, hogy ez a karakter nem az X-Men-filmekből érkezett. Amikor X professzor felbukkant, akkor a kilencvenes évek animációs X-Men-sorozatának az ikonikus főtémája csendült fel (aminek már dolgoznak a hivatalos felélesztésén X-Men ’97 címmel), de még ennek ellenére is elképzelhető, hogy igazából egy teljesen másmilyen, eddig nem látott variáns szerepelt a filmben. Xavier a filmben egy aranyszínű futurisztikus kerekesszéket használ, mint amilyet az említett rajzfilmsorozatban is, illetve külön öröm, amiért az erejét is ilyen látványosan sikerült megjeleníteni. Vélhetően most már tényleg ez volt Patrick Stewart utolsó felbukkanása a szerepben, ám az Illuminátus legempatikusabb tagjaként ezúttal is sikerült tiszteletre méltóan ábrázolni a mutánsvezért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük