Film készül a Mennydörgőkről, méghozzá ezzel a lehetséges csapatfelállással

A produkció a Marvel válasza Az Öngyilkos Osztagra.

Mióta egyre több utalást kapott a régóta levegőben lógó Thunderbolts megalakulása, számítani lehetett rá, hogy a Marvel stúdiónál fejlesztés alatt áll a produkció. Ráadásul a Deadline jelentése szerint annyira előrehaladott állapotban van, hogy már a rendezőt is megtalálták hozzá Jake Schreier képében, aki például A robot és Frank című filmet, a Most nevess! című sorozat egyes részeit, illetve számos videoklipet forgatott korábban. A forgatókönyvet a Fekete Özvegy és a Thor: Ragnarök forgatókönyvét is jegyző Eric Pearson írja.

A magukat hősnek álcázó Thunderbolts, azaz a Mennydörgők csapata új koncepció volt 1997-ben, miután a Marvel hőseinek nagyja látszólag odaveszett egy végromlást hozó lény elleni összecsapásban. A Marvel mozis univerzuma a Polgárháború utáni Mennydörgők motivációját veszi alapul, amikor a világ kiábrándult a védelmezőiből, mire válaszképp a kormány egy olyan csapat felállítása mellett döntött, akiket bármikor be lehet vetni titkos küldetéseken.

A főként antihősökből és alsóligás szuperbűnözőkből álló csapat összetétele folyton változott a képregényekben, és számos újraindítást megélt. A film szereplőiről könnyen lehet spekulálni a Marvel Moziverzum korábbi filmes és tévés produkcióit alapul véve, de a Deadline az alábbi karaktereket listázta lehetséges visszatérőként: Baron Zemo (Daniel Brühl), Yelena Belova (Florence Pugh), A Hangya és a Darázsból ismert Szellem (Hannah John-Kamen), a legközelebb az Amazon: Ügyvédben látható Förtelem (Tim Roth), US Agent (Wyatt Russell) és a Tél Katonája (Sebastian Stan), továbbá a képregényes Mennydörgőket először összeterelő Thaddeus Ross felbukkanása is elképzelhető. Egy bennfentes szerint a stúdió már fel is vette a kapcsolatot egyes színészekkel, hogy tartsák üresen a beosztásukat a jövő nyáron esedékes forgatásra.

Amennyiben minden a tervezetten alakul, a Mennydörgők csapata legkorábban 2024-ben mutatkozhat be a mozikban, a Marvel stúdió pedig még idén ősszel bejelentheti hivatalosan is a projektet a D23 rendezvényen. Remélhetőleg akkor még több kiderül a régóta híresztelt filmtervről, ami koncepcióját tekintve kétségtelenül a Marvel válasza Az Öngyilkos Osztagra.

Velük is találkozhatunk a Mennydörgők filmes csapatfelállásában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük