Élőszereplős Pókember Noir-sorozat készül a hollywoodi gengszterfilm stílusában

Az Amazon bejelentette a második Pókember-sorozatát, középpontban a hálószövő különleges és sötét variánsával.

A Sony tovább bővíti a Pókverzumát: a Variety értesülései szerint egy új élőszereplős sorozat készül az Amazontól, méghozzá a 2009-es Spider-Man Noir című képregénysorozat alapján. Az egyelőre hivatalos cím nélküli széria a forrásanyaghoz hasonlóan egy sötét és komor darab lesz az alternatív 1930-as évekbeli New Yorkban, ami ennélfogva természetesen nem lesz a Marvel Moziverzum része, de még a Sony filmjeihez sem kapcsolódik majd. A sorozatról egyelőre annyit tudni biztosan, hogy a képregénnyel ellentétben a főhőse nem Peter Parker variánsa lesz, hanem vélhetően egy eredeti karakter, aki szintén pókképességekre tesz szert.

Oren Uziel lesz a sorozat írója és executive producere, aki korábban a John Wick 4, Az elveszett város, a 22 Jump Street és a 2021-es Mortal Kombat című filmeken munkálkodott. A showrunnert az Irány a Pókverzum! két író-producere, Phil Lord és Christopher Miller, valamint Amy Pascal, a Sony Pictures egykori fejese is segíti. A Spider-Man Noir a Sony és az Amazon Prime Video, valamint az MGM+ között létrejött megállapodás részeként készül, amelynek keretében a stúdió élőszereplős Pókember-sorozatokat fejleszt az Amazonnal karöltve. Még novemberben kiderült, hogy az első ilyen széria címe Silk: Spider Society lesz, és a középpontjában Silk, azaz Cindy Moon áll majd.

Pókember Noir először 2009-ben jelent meg a Marvel Noir-univerzum részeként. Ez a Peter Parker egy detektív, aki a gazdasági világválság sújtotta New Yorkban él, a képregényt ennek megfelelően átszövi a klasszikus film noir és gengszterfilmes hangulat. Amikor munkája közben megcsípi egy pók, Parker látomást lát egy pókistenről, aki megajándékozza a hőst pókszerű szuperképességekkel. Újjászületése után háborút indít New York City korrupt gengszterei ellen, célja pedig eljutni a hierarchia csúcsát elfoglaló Norman Osbornhoz, akinek a kezén tapad Ben bácsi vére. Ez a Pókember nem is állhatna távolabb a barátságos és közkedvelt jelzőktől: komor, brutális és kíméletlen, aki nem fél cselekedni a cél szentesíti az eszközt elve szerint.

A karakter az utóbbi években az Irány a Pókverzum!-ban is felbukkant, ahol Nicolas Cage szinkronizálta, a folytatásokban azonban már nem tér vissza. Emiatt néhány rajongó már most azt követeli, hogy Cage legyen az élőszereplős Pókember Noir de kérdéses, hogy az Amazon ezt meglépi-e.

Pókember Noir a Pókember: Irány a Pókverzum!-ban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük