Az Örökkévalók rendezője szabad kezet kapott a Marveltől

A korábban indie-filmeket vezényelt rendezőnő az élményeiről mesélt.

A Marvel negyedik fázisának második filmje, az Örökkévalók valóban kozmikus szintre emeli a Marvel moziuniverzumát a címszereplők bemutatásával. Ők ugyanis több ezer éves halhatatlan lények, akiket az Égiek teremtettek, és azért érkeztek a Földre, hogy az emberiséget védelmezzék köztünk járva. A csapat behozatala tehát nagy lépést jelent, mindemellett ráadásul az is elmondható, hogy a film rendezője, az indie-filmek világából érkező Chloé Zhao szabad kezet kapott a kreatív döntésekben.

„Szerintem a Marvel egészen hihetetlen. Amikor előadtam az ötletemet, Kevin és Nate, meg az egész csapat rögtön tudták, hogy a nagy egész és a történet méretének bemutatása mellett az intimitást is megtartanám” – nyilatkozta a rendező Margaret Gardiner interjújában. „Tudták, hogy mindkettőt szeretném, és nagyon jól kezeltek mindent: amellett, hogy kaptam útmutatást a folyamat során, elmehettem akár a végletekig a filmmel, és az MFU-ba való beillesztéssel. Fantasztikus procedúra volt, várjátok ki a végét!”

Zhao az univerzum kozmikus szegletének megközelítése mellett a saját ötleteit is hozzáadná a szuperhősös műfajhoz. „A világépítés a kedvenc dolgom” – fogalmazott. „Ezért szeretem például a Star Warst. Van egy nagyon gazdag világa. Szerettem volna belépni egy ilyenbe, és felmérni a lehetőségeimet. Hozzá tudom adni a saját ötleteimet úgy, hogy az alapértékek megmaradjanak? Számomra ez az érdekes. Nem sokban különbözik ez attól, hogy belépek a cowboyok világába [A rodeós], és azt mondom, hogy nekem van egy meglátásom, hozzáadom a filmhez. Ez igazából egy kollaboráció. Az alapok és az ötleteim kémiája, ami ha jól működik, rendkívül izgalmas lehet.”

A film főszereplőinek listája felettébb impozáns, Angelina Jolie Thenát kelti életre, Richard Madden Ikaris lesz, Kumail Nanjiani Kingo bőrébe bújhat, Lauren Ridloff Makkari megformálója lesz, Brian Tyree Henry Phastost játssza majd, Salma Hayek lesz Ajak, Lia McHugh Sprite-ként lesz jelen, Don Lee Gilgamesh-t alakítja, Kit Harington lesz Dane Whitman (azaz a Fekete Lovag), Gemma Chant Sersiként láthatjuk a filmben, Barry Keoghan pedig a Druig nevű karaktert formálja majd meg.

Az Örökkévalók jelen állás szerint 2021. november 5-én érkezik az amerikai mozikba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük