5 karakter, akiket Emilia Clarke eljátszhatna a Titkos Invázióban

Hamarosan a Sárkányok Anyja is a Marvel Moziverzum sztárja lesz, de vajon kit kelthet életre?

A Marvel egyik legizgalmasabb produkciója lehet a Disney+-ra érkező Titkos Invázió sorozat, ami Kevin Feige beharangozója szerint egy igazi paranoiathriller lesz az alakváltó skrullok miatt, melyben a Samuel L. Jackson által alakított Nick Fury, valamint a Ben Mendelsohn-féle Talos egy idegen összeesküvést igyekeznek majd leleplezni a Földön. A nagyszabású projektnek már így is van néhány húzóneve, nemrég pedig kiderült, hogy Richard Madden és Kit Harrington után egy újabb „trónokharcás” sztárral bővül a Marvel Moziverzum, mégpedig magával a Sárkányok Anyjával, Emilia Clarke-kal.

Úgy tűnik, hogy a 34 éves színésznőt a Titkos Invázióhoz szemelte ki a stúdió, egy egyelőre meg nem nevezett szerep kapcsán. Amíg a nagy leleplezésre várunk, úgy döntöttünk, megtesszük tétjeinket arra vonatkozóan, kit alakít majd a néhai khaleesi, és bízunk benne, hogy ezúttal nem egy Ralph Bohner-féle meglepetés vár minket jutalmul.

5. Láthatatlan (Sue Storm)

Ezzel a tippel kicsit talán túl magasra lövünk, mindenesetre érdemes eljátszani a gondolattal, mi lenne akkor, ha Clarke keltené életre a Fantasztikus Négyes Láthatatlanját. Mint az köztudott, a skrull faj ennek a csapatnak az ellenségeként mutatkozott be a képregények lapjain, ráadásul nem titok, hogy a Marvel első szuperhős-családjának MCU-s debütálása már a kanyarban van. A WandaVision kapcsán sokan reménykedtek abban, hogy Monica Rambeau titokzatos mérnök-barátja nem más, mint a híres Mr. Fantastic, így tehát mesteri húzás lenne a Marvel részéről, ha ezúttal egy hasonló csavarral ténylegesen bemutatnák az F4 egyik tagját.

4. Lyja

Mivel a Titkos Invázióról beszélünk, nagy az esélye, hogy Clarke egy skrull bőrébe bújik majd. Ebben az esetben Lyja izgalmas választás lenne a számára, a karakter ugyanis több szempontból is rokonságot mutat a színésznő ikonikus szerepével, Daenerys-szel a Trónok harcából. Hozzá hasonlóan Lyja szintén ártatlan naivaként kezdte pályafutását, illetve őt is házasságba kényszerítették egy számára idegen férfival, akibe a nő aztán ténylegesen beleszeretett, és miután mindenét feláldozta érte, félelmetes harcosként született újjá. Lyja esetében az említett férfi Johnny Storm volt, más néven a Fáklya, akit a skrull hölgy Ben Grimm, azaz a Lény barátnőjének, Alicia Mastersnek az alakjában csábított el, hogy így szivárogjon be a Fantasztikus Négyes soraiba. Maradjunk annyiban, hogy bonyolult időszak volt ez az F4 számára.

3. Póknő (Jessica Drew)

Póknő a Titkos Invázió egyik megkerülhetetlen alakja, bár ha szigorúan vesszük, a konkrét események kibontakozásában ő maga nem jutott sok szerephez. Akkoriban ugyanis egy imposztor tevékenykedett a nevében. A valódi Jessica Drew eközben a srullok foglya volt, aki, miután kiszabadult, igen nehéz helyzetben találta magát, hiszen kvázi ő lett a földönkívüli invázió világszerte gyűlölt arca. Jessica számára értelemszerűen nem volt egyszerű megbirkózni ezzel a teherrel. Ekkor találta meg őt a KARD, melynek ügynökeként Póknőnek lehetősége nyílt levadászni a megmaradt skrull katonákat, enyhítve ezzel a bűntudatán. Apropó, fontos megemlíteni, hogy a Sonynál jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak egy önálló Póknő-filmen, ami a pletykák szerint szorosan kötődik majd a Marvel Moziverzumhoz.

2. Veranke

Ha pedig már Póknő, nem hagyhatjuk le a listáról az egész Titkos Invázió mögött álló főgonoszt, Verankét sem, aki magát éveken át Jessica Drew-nak álcázva készítette elő a Föld teljes megszállását. A skrull hercegnő mélyen hitt egy ősi jövendölésben, mely szerint a bolygójuk pusztulásra van ítélve, és egy nap új otthont kell keresniük. Vallásos meggyőződése miatt, és mert szembeszállt az akaratával, az uralkodó, VII. Dorrek száműzte a nőt, mikor azonban a bolygófaló Galactus tényleg elhozta a skrull trónvilág pusztulását, a hívei császárnőjükké kiáltották ki Verankét. Útjuk a Földre vezetett, mely a prófécia szerint az új otthonuk lesz. A beszivárgás első lépéseként kivonták a forgalomból az eredeti Póknőt, majd miután Veranke felvette az alakját, csatlakozott a mit sem sejtő Bosszúállók újjáalakult csapatához. Clarke valószínűleg kisujjból rázná ki ezt a szerepet, kérdés azonban, mennyire lenne jó ötlet számára egy újabb őrült királynő bőrébe bújni a Trónok harca igencsak megosztóra sikerült befejezése után.

1. Abigail Brand

Abigail Brand lenne talán a legtesthezállóbb szerep Clarke számára. Brand a képregények lapjain a KARD nevű szervezet igazgatójaként mutatkozott be, melynek célja a Föld védelme az űrbéli fenyegetésekkel szemben. A nő félig földönkívüli, félig pedig mutáns, és ennek a kombinációnak nemcsak a zöld haját köszönheti, de különleges pirokinetikus erejét is. Brand egyrészt egy kemény, Sarah Connor-típusú akcióhős, aki bármilyen űrmordállyal kiválóan elboldogul, másrészt viszont olyan típusú hivatalnok, aki a politikai játszmák világában is mesterien tud lavírozni. Ugyan a Pókember: Idegenben stáblistás jelenete alapján elképzelhető, hogy a sorozatban Nick Fury tölti majd be a KARD vezetői posztját, ám Brandet könnyedén be lehetne vezetni a férfi protezsáltjaként és jobbkezeként, aki a jövőben majd átveszi tőle a stafétát. 

Ezek voltak hát a legfontosabb tippjeink. Ti melyik karakternek örülnétek közülük a legjobban? Ha más ötletetek is van arra vonatkozóan, kit alakít majd Emilia Clarke a sorozatban, azt ne habozzatok megosztani velünk kommentben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük