Minden készülőben lévő videojáték a Marveltől

Akkor sem fogunk unatkozni a következő években, ha a vászon helyett a képernyőt választjuk majd.

Természetesen a Bosszúállók: Végjáték után sem fejeződött be a Marvel Moziverzum, Kevin Feige felügyeletével izgalmas újabb karaktereket és ismeretlen világokba kalauzoló új történeteket ismerhetünk meg az elkövetkezendő években, méghozzá a legszélesebb palettáról válogatva. De nem csupán mozis fronton bővül a franchise, interaktív tartalmak is bőven lesznek a közeljövőben.

A játékipar is komolyan számít a Marvel név húzóerejére, ezért több fejlesztőcsapat is azon dolgozik jelenleg, hogy a maguk módján bővítsék az univerzumot. A készülő projektek között akad többjátékos szórakozásra fókuszáló cím, a sztori átélésének élményére összpontosító projekt, mobiljáték és egy díjnyertes alapanyag folytatása is, a pletykákról nem is beszélve. (Időközben Loki skinje is elérhetővé vált a Fortnite-ban, de az nem érdemel saját bekezdést.) Most a gaming rovatunk keretében összeszedtük, hogy a következő hónapokban és években milyen Marvel-videojátékok fognak megjelenni.

Amiket már bejelentettek:

Marvel’s Avengers: Black Panther – War for Wakanda

Megjelenés: 2021 augusztusa (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X, Google Stadia)

Nincs mit szépíteni rajta, a Marvel’s Avengers csúnyán félrement, hiába dolgozott rajta a Tomb Raider-játékokat jegyző Crystal Dynamics. A játék egyik legnagyobb problémája a multiplayer erőltetése volt, amely az erőforrásokat elszipkázta az egyébként nagyon érdekes és Kamala Khan (Ms. Marvel) karakterét remekül bemutató kampány elől. Így viszont Frankenstein szörnye lett a végeredmény, amelynek sztoriját továbbra is érdemes kipróbálni, viszont azt követően csak a nagyobb tartalmi frissítéseknél javallott visszatérni. Mint amilyen a Kate Bishopra és Sólyomszemre koncentráló bővítmények is voltak, vagy mint a Fekete Párducot behozó War for Wakanda lesz, amiben az ügyeletes főgonosz szerepét a Marvel Moziverzumban is feltűnő Ulysses Klaw tölti majd be.

Marvel Future Revolution

Megjelenés: 2021. szeptember 30. (Android, iOS)

A Marvel Future Flight folytatása egy számos képregényhőst felvonultató, nyílt világban játszódó szerepjáték lesz, viszont sokak számára rossz hír lehet, hogy az akció-RPG okostelefonokra készül. Akit ez nem riaszt el, az viszont örülhet, hiszen egy ingyenes, prémium mobiljátékot ígérnek a készítők, amelyben olyan hősöket istápolhatunk, mint Pókember, Amerika Kapitány, Vízió, Marvel Kapitány és Doctor Strange, az ellenfelek oldalát pedig többek között Zöld Manó, Vörös Koponya, Mordo báró és M.O.D.O.K. erősítik. A beharangozó trailerben láthattuk, hogy a hálószövő több jelmezét is megmutatják, így bízhatunk benne, hogy lesz egy csomó skinvariáció a hősöknél.

Marvel’s Guardians of the Galaxy

Megjelenés: 2021. október 26. (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X, Nintendo Switch)

A galaxis legnagyobb S-fejei nem csupán James Gunn rendezésében fognak visszatérni, de saját videojátékot is kapnak a Square Enix kiadásában, az Eidos Montréal (Thief, Deus Ex-széria, Shadow of the Tomb Raider) fejlesztésében. Az eredeti koncepció az volt, hogy a csapat minden különc tagját egy-egy játékos irányítja majd, így kimaxolva a kooperatív élményt, ám végül átalakult a játékmenet, és immáron Űrlordot irányíthatjuk csak, a többiek pedig folyamatosan reagálnak majd a döntéseinkre a harc során és azon kívül is. Gamora, Drax, Groot és Mordály hozzánk fűződő viszonyát befolyásolják azok a párbeszédopciók és cselekvések, amiket választunk, ha pedig összecsapásra kerül sor, harci képességeikre is kihatással lesznek a tetteink. A Marvel’s Guardians of the Galaxy – a Marvel’s Avengershez hasonlóan – karaktereit nem a Marvel Moziverzum során megismert színészek keltik életre, így más fizimiskát és más szinkronhangot kaptak, de egyvalami nem változott: a pusztító humoruk.

Ami biztosan jön:

Marvel’s Spider-Man 2

2018-ban, kizárólag PlayStation 4-re jelent meg az Insomniac Games jóvoltából az eddigi legjobb Pókember-játék, a Marvel’s Spider-Man, amely olyan élvezetes hálóhintázást, magával ragadó világot és érzelmekben gazdag sztorit kínált, hogy ki se akartunk szakadni belőle. A brandben lévő potenciált a Sony is érzékelte, ezért a játék egy Remastered képében PS5-re is tiszteletét tette, méghozzá egy teljes értékű rész, a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales mellett, amelyben Peter Parker szintén felbukkant, de a reflektorfény Miles Morales karakterén volt. Gyakorlatilag nyílt titok, hogy az Insomniac elkészíti a Marvel’s Spider-Man folytatását, amelyben a játékipari bennfentesek állítása szerint nagyobb térképet, több felszerelést és új főgonoszokat is kaphatunk. Csak győzzük kivárni!

Amiket csak pletykálnak:

Marvel XCOM játék

Az XCOM a körökre osztott műfaj egyik királya, a Firaxis Games pedig igazi szakértő ezen a területen. Nem csoda hát, ha sok virtuális stratéga szíve megdobbant egy pletyka kapcsán, amely a Redditen bukkant fel: a poszt írója egy névtelen, de megbízható forrásra hivatkozva jelentette, hogy a Firaxis egy Marvel-projekten dolgozik CODA kódnév alatt, amely lényegében egy XCOM lesz Marvel hősökkel, a karakterek szinkronját pedig híres színészek adhatják. A bejegyzés hitelességét az egyik legnagyobb iparági bennfentes, Jason Schreier is megerősítette, szóval várjuk a hivatalos bejelentést.

Marvel verekedős játék

A Mortal Kombat-szériát fejlesztő NetherRealm Studios ismert arról, hogy a DC-univerzumba már belekóstolt az Injustice epizódok képében, viszont egy másik játékipari pletykaforrás, Daniel Richtman azt hallotta, hogy legközelebb Vasemberék világában is elmerülhetnek, ugyanis egy PS5-re és Xbox Series S/X-re készülő Marvel-játékon dolgoznak a háttérben. Hasonlóra utalgatott a stúdió feje, Ed Boon is Twitteren pár hete, de Boonról ismert, hogy szereti a bolondját járatni a követőivel, de az, hogy a The Game Awards és Summer Game Fest atyja, Geoff Keighley is reagált a posztjára egy meredő szempárt használva, némileg reménnyel töltheti el a rajongókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük