5 magyarul megjelent képregény, amelyet érdemes elolvasnod, ha még több Fekete Özvegyre vágysz

Az orosz szuperkém legemlékezetesebb hazai megjelenései.

Hosszú évek kitartó rajongói kampánya és a koronavírus okozta többszöri premier-elhalasztás után végre mozikba került Natasha Romanoff első szólófilmje. Tekintve, hogy a karakter a Végjátékban meghalt, a nagyvásznon nem maradt sok lehetőség a számára, pedig bőven akad még adaptálható Fekete Özvegy-történet a Marvel tarsolyában. Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy egy kicsit jobban elmerülj az orosz szuperkém világában, íme néhány tippünk, mi mindent tudsz fellapozni magyar nyelven.

5. Magnum Opus (Marvel+ 36-38.)

Ebben a történetben eredetileg nem Natasha Romanoff, hanem a második Fekete Özvegy, Jelena Belova lépett színre, ám utólag kiderült, hogy valójában mindvégig Romanoff álcázta magát egy beszivárgási akció részeként. Akárhogy is, ez mit sem von le a Magnum Opus című Deadpool/Mennydörgők crossover élvezeti értékéből, mely az Özvegy talán legviccesebb sztorija volt. Abban ugyanis az elmeháborodott Wade Wilson próbálta hajthatatlanul felcsípni a nőt, mit sem törődve azzal, hogy a szőke szuperkém és az általa vezetett Mennydörgők Norman Osborn parancsára minden létező eszközzel el akarták tenni őt láb alól.

4. Titkos Bosszúállók: Küldetést végrehajtani. Észrevétlen maradni. Világot megmenteni.

A főleg fedett akciókra szakosodott Titkos Bosszúállók szokatlan csapatnak mondható, az ugyanis több, első blikkre nem igazán összeillő figurából épül fel – Romanoff mellett például Amerika Kapitány, Sharon Carter, Bestia, Holdlovag, Valkűr, Shang-Chi és Hadigép rendelkezik tagsági kártyával. A Warren Ellis által írt számokat egybefűző ‘Küldetést végrehajtani. Észrevétlen maradni. Világot megmenteni.’ című kötetet azért is érdemes kézbe venni, mert abban viszonylag ritkán látható együtt a teljes formáció, az egyes fejezetek ugyanis más-más karaktereket állítanak a reflektorfénybe. Romanoff szintén megkapja a maga szólósztoriját, mely egy meglehetősen egyedi időutazós kalandba torkollik.

3. A Föld vége (A Hihetetlen Pókember különszám: 2020/1.)

A nemrég megjelent Tökéletes Pókember előzményeként szolgáló A Föld vége című sztori egy klasszikus, világmegmentős szuperhőstörténet, melyben a végnapjait élő Dr. Octopus a technológiájával kvázi túszul ejti a bolygót. Bármily klisésen is hangozzék az alapötlet, Dan Slott író szokás szerint remek dialógusokkal és karakterpillanatokkal töltötte meg az oldalakat, Stefano Caselli és Humberto Ramos rajzai pedig blockbustereket idéző látványvilággal fejelték meg az élményt. Bár elsősorban egy Pókember-képregényről van szó, Fekete Özvegy és Silver Sable legalább olyan hangsúlyos szerepet töltenek be a cselekményben, mint a hálószövő, Romanoff rajongói így határozottan nem fognak csalódni.

2. Marvel+ különszám: 2019/4. – Fenegyerek

Azok számára, akik csak a mozifilmekből ismerik Natasha Romanoffot, talán meglepő lehet, hogy Fekete Özvegy és Fenegyerek egy párként igen hosszú múltra tekintenek vissza a képregények lapjain. Sőt, a kettősük olyan népszerűnek bizonyult, hogy a hetvenes években kis híján saját TV-sorozatot is kaptak, ami sajnos sosem valósult meg. Bár a jelenleg tárgyalt sztoriban már nem voltak együtt, Brian Michael Bendis író remekül eljátszott a köztük lévő romantikus feszültséggel, miközben pompásan hozta közös nevezőre Murdock történeteinek gengszterfilmes stílusát Romanoff kémthrilleres világával. Alex Maleev sötét hangulatú rajzai ezenfelül remekül passzoltak az Özvegy titokzatos karakteréhez.

1. Az ici-pici pók (Marvel+ 58.)

A Marvel+ ebben a hónapban kikerülő legújabb száma mind ez idáig a Fekete Özvegy első és egyetlen magyarul megjelent önálló képregénye. A háromrészes történet a sötétebb és felnőttesebb kiadványokra specializálódott Marvel Knights-lapcsalád része volt, ennélfogva nem klasszikus szuperhős-kalanddal van dolgunk, sokkal inkább egy régimódi kémthrillerrel, melyben Romanoff egy egész hadsereggel veszi fel a harcot a távoli Rapasztánban. Itt fut össze először a második Fekete Özveggyel, Jelena Belovával, akit immár a nagyvászonról is ismerhetünk. A kettejük közti folyamatos, vérre menő tusakodás rendkívül szórakoztatóvá teszi a füzetet, mely nem mellesleg remekül demonstrálja Romanoff profizmusát.

További olvasnivalók:
  • Marvel Box 1. – Extremis
  • Marvel+ 57.
  • Nagy Marvel-képregénygyűjtemény 14. – Titkos Háború
  • Nagy Marvel-képregénygyűjtemény 45. – A különítmény: Honvédelem
  • Nagy Marvel-képregénygyűjtemény 47. – 1602
  • Nagy Marvel-képregénygyűjtemény 48. – Fenegyerek: Védördög
  • Nagy Marvel-képregénygyűjtemény 81. – A Bosszú Titkos Angyalai: Mars mentőakció
  • Nagy Marvel-képregénygyűjtemény 87. – Fenegyerek: Halálra jelölve

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük