Így néztek volna ki a szereplők a hetvenes évek meghiúsult Fenegyerek és Fekete Özvegy TV-sorozatában

Nem Scarlett Johansson volt az első színésznő, aki felvette az aranyszínű karpereceket.

Ma már szinte bármilyen produkciót el lehet adni, ha abban jól ismert Marvel-szuperhősök szerepelnek, ám ez nem mindig volt így. A hetvenes években még kifejezetten rizikós vállalkozásnak tűnt egy ilyen adaptáció, a Lou Ferrigno-féle The Incredible Hulkot, a Nicholas Hammond-féle The Amazing Spider-Mant és a hírhedt japán Pókember-szériát leszámítva nem is igazán valósult meg egy hasonló próbálkozás sem ebből az időszakból. (A Dr. Strange- és az Amerika Kapitány-kísérleteket inkább ne említsük.)

Akadt azonban pár vállalkozó kedvű alkotó, aki így is látott fantáziát ezekben a képregényekben. Angie Bowie modell-színésznő, a néhai David Bowie felesége például egy Fenegyerek és Fekete Özvegy TV-sorozatot akart tető alá hozni, melyben ő keltette volna életre az orosz szuperkémet, Matt Murdock szerepét pedig jóbarátjának, Ben Carruthersnek szánta. Murdock és Romanoff kettőse akkoriban egyébként a Marvel talán legnépszerűbb bűnüldöző szerelmespárjának számított. Bowie a karakterek jogait is megszerezte, ám a produkciót végül egy TV-csatorna sem vállalta be. A színésznő így emlékszik vissza a történtekre:

„Stan Lee engedélyével egy teljes évre megszereztem Fenegyerek és Fekete Özvegy jogait, de képtelenek voltunk otthont találni a sorozatnak. Benny Carruthers színész-író és jómagam részt vettünk egy fotózáson Londonban, Terry O’Neill-lel, Natasha Kornilkoff jelmeztervezővel és Barbara Daly sminkessel együtt, és ennél több nem is történt. Sajnálatos módon akkoriban túl bonyolultnak és költségesnek ítélték a forgatást a különleges effektek és hasonlók miatt.”

Fenegyereket 1989-ben, a Hulk a bíróságon című TV-filmben láthattuk először előszereplős formában, a Fekete Özvegy esetében viszont erre egészen 2010-ig kellett várnunk. Scarlett Johanssonnak hála a karakter azóta még népszerűbbé vált a rajongók körében, és idén végre az önálló mozifilmje is bemutatásra került.

(forrás: Gizmodo)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük