„Kinyitotta az ajtót egy teljesen új világra”: Befutottak az első vélemények a Shang-Chire

Nem hagyományos eredettörténet lesz az ázsiai szuperhős bemutatkozása.

Miután a Fekete Özveggyel megérkezett a negyedik fázis első egész estés filmje, hamarosan a Destin Daniel Cretton rendezésében készült Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája folytatja a sort, ami viszont múltidézés helyett már merőben új irányokba terelheti a Marvel Moziverzumot. Shang-Chi bemutatkozása az első távol-keleti főszereplőként már önmagában is jelentőségteljes, amit pusztán tetéz az, hogy a film kedvcsinálói alapján egy a vuhszia műfajából merítő harcművészeti mozival bővül az MCU palettája.

A Pókember: Idegenben óta most először a Marvel egy vörös szőnyeges világpremier keretében ünnepelhette a filmet augusztus 16-án, ahonnan megérkeztek a külföldi sajtó képviselőinek első véleményei is. Habár ezeket a korai reakciókat érdemes mindig eggyel nagyobb fenntartással kezelni, de egyértelműen biztató, hogy a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája még a megszokottnál is nagyobb dicséretcunamiban részesült. Ezekből szemlézünk az alábbiakban:

„A Shang-Chi és a Tíz gyűrű legendája elnyerte a 2021 eddigi legjobb szuperhősfilmje titulust. Az akciójelenetek egyszerűen észbontóak, főleg a vonatos és a felhőkarcolós. Hosszú ideje a legjobb harcművészeti film, amit láttam. Simu Liu és Awkwafina pedig egyaránt fantasztikusak a szerepükben.”

„A Shang-Chi nagyon elüt minden korábbi Marvel-filmtől. Imádtam, hogy kinyitotta az ajtót egy teljesen új világra, amelyből alig várom, hogy még többet lássak a későbbiekben. Simu Liu rengeteg seggberúgást kioszt, tökéletes választás a szerepére. IMAX-ben volt lehetőségem látni a filmet, és te is így akarod átélni; a látványvilág és a hangzás is tökéletes volt.”

„A Shang-Chi fantasztikus. Tele van HIHETETLEN, gyönyörűen megkoreografált harcjelenetekkel és csupa belevaló hölggyel. Ha még nem ismered Simu Liu nevét, készülj fel rá, hogy most megjegyzed. A Marvel ismét győztes lapot húzott. Egy egyszerű apa-fia konfliktusra számítottam a cselekményben, de ennél sokkal többet kaptam: a Shang-Chi egy gyönyörű történet a családról, a veszteségről és arról, hogy a bánat elvakíthat és tönkretehet minket.”

„A Shang-Chi abszolút diadalmaskodott, meglepően spirituális és komplex érzelmileg, a Marvel Moziverzum legjobb akciójeleneteivel. Simu Liu lesz az új kedvenc Bosszúállód, ráadásul a film inspirációi (Jackie Chantől egészen Hayao Miyazakiig) nagyban éreztetik a hatásukat. Elképesztő.”

„Odáig voltam a Shang-Chiért! Nagyon sok minden kimaradt az előzetesekből (javaslom a reklámok elkerülését a következő hetekben, azok talán többet fognak mutatni), emellett megvan a saját hangulata és a rá jellemzői elemei, ami segít abban, hogy a végeredmény többnek érződjön egy hagyományos eredettörténetnél. Simu Liu pedig fantasztikus hős. A film tempójával ugyanakkor akad probléma – időnként olyan érzés, mintha megállna és újraindulna a film, illetve vannak lassabb részei is. De számos pozitívuma van, és ami a legfontosabb, nagyon emlékezetes lett a lezárás.”

„A Shang-Chi nagyon ütős! Azonnal beránt az észbontó akciójeleneteivel, a sötét miszticizmusával és a harcművészetek csúcsra járatásával, de ami igazán megragad, az a családdal, a megbánással és az örökséggel kapcsolatos mély gondolatisága. Az egész szereplőgárda fantasztikus: Simu Liu egy szupersztár, Tony Leung és Michelle Yeoh pedig nemzetközi kincs.”

„Akad vele pár kisebb probléma, de a Shang-Chi rettentően szórakoztató alkotás a blockbusterek között. Sokkal jobb az előzeteseknél (sok finomság rejtve maradt), ráadásul nem retten meg attól sem, hogy szokatlan vizekre evezzen. Pontosan az lett, amire a Marvelnek és a Disney-nek most szüksége volt.”

„A Shang-Chi óriási! A Marvel a vuhszia, a fantasy és a szuperhősfilm olyan egyvelegét készítette el, amely sokkal szórakoztatóbb annál, mint amit ígértek az előzetesekben. Izgalmas az akció, a szereplőgárda kiváló (Tony Leung természetesen viszi a prímet), a Marvel Moziverzum pedig ismét hozza a megszokott magas minőséget.”

A reakciókból nem mellékesen az is kiderült, hogy a film végén két bónusz jelenet várja a rajongókat, amelyekből az egyik hangos üdvrivalgást váltott ki a világpremieren. A Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája jelen állás szerint itthon szeptember másodikán kerül a mozikba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük