Önálló sorozata előtt a Fekete Párduc folytatásában debütál Vasszív karaktere

A várakozásoknál hamarabb magára öltheti a páncélt a Vasember nyomdokaiba lépő fiatal hősnő.

Decemberben nyert megerősítést, hogy hamarosan a képregényekből ismert Riri Williams, azaz Vasszív karaktere is belép a Marvel Moziverzumba, méghozzá egy önálló Disney+-sorozatban. Már akkor kiderült, hogy az élőszereplős adaptációban a Ha a Beale utca mesélni tudna című filmből ismerős Dominique Thorne játssza majd Vasszívet, akivel Kevin Feige legfrissebb nyilatkozata nyomán mégsem a saját szériájában, hanem egy egész estés filmben, a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című folytatásban találkozunk először.

A producer a ComicBook.com riporterével beszélgetve árulta el, hogy Riri Williams valóban a következő Fekete Párduc-filmben debütál, a színésznő ráadásul pont ezen a héten kezdte el rögzíteni a jeleneteit, közvetlenül az önálló Ironheart sorozata előtt. Természetesen ennél többet nem mondhatott, szóval egyelőre az sem világos, hogy egyáltalán mekkora és milyen minőségű szerepről van szó. Mindenesetre gazdasági okokból sem utolsó szempont, ha Vasszív dizájnját egy egész estés film költségvetéséből készítik el, ami utána szabadon továbbvihető a karakter streaminges megjelenésére.

Riri Williams felbukkanása egyébként nem is annyira légből kapott, mivel a képregényekben szoros barátságot ápol Shurival, aki vélhetően a Fekete Párduc 2. központi karaktere lesz a szerepben visszatérő Letitia Wright megformálásában. Szintén nemrég hozták nyilvánosságra, miszerint a stáb a Massachusettsi Műszaki Egyetemen is vesz fel jeleneteket, ahol Riri kifejlesztette a saját Vasember páncélját. Elképzelhető, hogy a mozgóképes változatban némi vakandai technológiát is kap ehhez segítségül.

Az Ironheart forgatókönyvét májusban kezdték el megírni Chinaka Hodge vezetésével, aki korábban olyan szériák írócsapatát erősítette, mint a Snowpiercer – Túlélők viadala és az Elképesztő történetek című antológiasorozat. A széria A Sólyom és a Tél Katonája, valamint a Loki formátumát követve 6, egyenként 40–50 perces epizódból fog állni, az viszont még nem ismert, hogy mikor számíthatunk rá. A Vasember nyomdokaiba lépő Ririvel azonban már 2022. július 7-én lehetőségünk lesz megismerkedni, amikor mozikba kerül a Fekete Párduc folytatása.

Vasszív és Shuri az Ironheart #9-ből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük