Videojáték készül a Midnight Sons alapján: ez lesz a Marvel’s Midnight Suns

A Marvel franchise vadonatúj videojátéka a Firaxis Games fejlesztésében egy új műfajt hódít meg.

Az internet eldugott zugaiban régóta rebesgetik, hogy az XCOM játékokról elhíresült Firaxis Games valami nagy dobásra készül a következő projektjével: belekóstol a Marvel franchise-ba. A pletyka valóssággá vált, amikor a 2021-es, digitálisan megtartott Gamescom nyitóceremóniája, az Opening Night Live során hivatalosan is lerántották a leplet róla, hogy a csapat valóban egy Marvel-projekten dolgozik, méghozzá nem is akármilyenen. A Marvel’s Midnight Suns lényegében olyan lesz, mint egy szuperhősös XCOM, ugyanakkor valójában sokkal több.

Egy akció-kalandjátékról van szó, amely egy a rajongók által már jól ismert sztoriszálra, a Rise of the Midnight Sons-ra épül, amelyben a démonok anyja, Lilith feltámad, hogy gyermekeit felszabadítva uralmuk alá hajtsák a Földet. Csakhogy akad itt néhány kotnyeles hős és antihős, akik nem nézik ezt jó szemmel, így a Midnight Sons névre keresztelt csapatként szembeszállnak a természetfeletti fenyegetéssel.

Hasonló alapkoncepcióval rendelkezik a nemrég bejelentett játékváltozat is, egy fontos különbséggel: a történet középpontjában a Hunter nevű karakter, Lilith sarja áll majd, őt fogjuk mi irányítani. A teljesen testreszabható Vadász vezetésével kell megálljt parancsolnunk Lilith-nek, méghozzá az eddigi információk alapján olyan ismerős arcok segítségével, mint Rozsomák, Szellemlovas, Penge, Vasember, Amerika Kapitány, Marvel Kapitány, Magik és természetesen Dr. Strange.

A fejlesztők szerint tizenkét hős közül válogathatunk majd csapattársakat, de bevetéseknél csak hármójuk társaságát élvezhetjük majd. A harcrendszer körökre osztott lesz, viszont lesz egy feltuningolható központi rész, az ún. The Alley, ahonnan küldetésekre indulhatunk és itt ápolhatjuk a hősökkel való kapcsolatunkat is (románc sajnos nem szövődhet közöttük) – ezen a területen várhatóan hátulnézetből terelgethetjük majd a karakterünket. Az együtt töltött idő és a kiosztott ajándékok azonban nem csupán kirakatnak kerültek be, a Firaxis ígérete szerint minél többet lógunk a hősökkel, annál több képességüket és felszerelésüket oldhatjuk fel. Olyan változatos elfoglaltságokban lehet részünk, mint a meditálás a Fénybenjáróval vagy éppen videojátékozás Tony Starkkal, de akár különböző klubokhoz is csatlakozhatunk. Az újságírók külön rákérdeztek, és igen, megsimogathatjuk majd a bejelentő előzetes végén látott pokolkutyust, akit Charlie-nak hívnak. Mondanunk sem kell, de ez már most 10/10.

A játékmenet egyébként nem egy szimpla XCOM-klón lesz, így nem kell attól félni, hogy egy társunk két kör alatt fűbe harap és örökre búcsút mondhatunk neki, ahogyan a befuccsolt missziókról sem vesznek el: addig próbálhatjuk újra, amíg nem sikerülnek. Az XCOM hírhedt arról, hogy viszonylag magas százalékú találati esély is egy pillanat alatt nullára redukálódhat, azonban a Midnight Suns esetében ez nem történhet meg, elvégre profi igazságosztókról van szó, akik nem gyakran hibáznak amatőr módon. Ezáltal pörgősebb, kevésbé mikromenedzselős bevetésekre számíthatunk. A PC Gamer beszámolója szerint némi Mass Effect hatást is érzékelhetünk majd abból a szempontból, hogy főhős miképpen reagál egy-egy helyzetben vagy diskurzusban. A játék kreatív igazgatója, Jake Solomon és a narratíváért felelős szakember, Chad Rocco gyermekkoruk óta hatalmas képregényrajongók, ahogyan a csapatból sokan, így megtiszteltetésnek érzik, hogy ezen a projekten dolgozhatnak.

Az alább látható előzetes pedig a játékmenet több elemét is megvillantja:

A Marvel’s Midnight Suns 2022 márciusában fog megjelenni PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X és Nintendo Switch platformokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük