Túlszárnyalták a várakozásokat a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája jegyeladásai

Az elemzők alaposan alábecsülték a Marvel legújabb szuperhősét, ráadásul Shang-Chi teljesítménye már most pozitívan hatott a soron következő képregényfilmre.

Habár eddig minden menetrend szerint alakult a Marvelnél, mivel a Fekete Özvegyet követően a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája is megérkezett a mozikba szeptember elején, de az év hátralévő részére tervezett blockbusterek helyzete már korántsem áll annyira biztos lábakon. Nyár elején a stúdiók még bizakodóak voltak a mozipiac helyreállásával kapcsolatban, azonban a pandémia újboli előretörése, illetve több nagy bemutató (Dzsungeltúra, Az Öngyilkos Osztag) csalódást keltő box office-teljesítménye többek között az Örökkévalók sorsát is bizonytalanná tette.

Augusztus legvégén a Vulture magazinnak nyilatkozó források arról számoltak be, hogy a Chloé Zhao rendezésében készült Marvel-film novemberre tervezett bemutatóját a Shang-Chi fogadtatása befolyásolhatja, amit a Fekete Özveggyel ellentétben nem mutattak be egyszerre streamingen is, hanem 45 napon át kizárólag moziban lehet megnézni. Éppen ezért kifejezetten örömteli, hogy a Marvel Moziverzum első ázsiai főhőse alaposan túlszárnyalta az iparági előrejelzéseket, és pár nappal a premierje után már be is állított egy fontos rekordot a pénztáraknál.

Miután a Box Office Pro pár héttel ezelőtt nagyjából 35 és 55 millió dollár közé lőtte be a nyitóhétvégi számait, a Shang-Chi végül vasárnappal bezáróan 75,5 millió dolláros bevételt szedett össze Amerikában, aminél jobb eredményt idáig csak a Fekete Özvegy tudott felmutatni a koronavírus idején. A film emellett a hosszú, ünnepi hétvégi rekordot is megdöntötte az USA-ban (ott szeptember első hétfőjén tartják a munka ünnepét), mivel a szóban forgó összeg minden idők eddigi legjobb eredménye ugyanezen a hétvégén. A Marvel legújabb egész estés filmje Magyarországon már szerényebb számokat hozott: összesen 47.342 ember váltott rá mozijegyet az első hétvégén, mellyel a bukástól ugyan távol áll, de egyúttal a Fekete Özvegy sikerétől is, ami itthon több mint 90 ezer nézővel nyitott.

A film tengerentúli teljesítménye viszont elsöprő sikernek számít, ráadásul ezzel azt is bebizonyította a Marvel, hogy mégsincs akkora gond a mozilátogatási kedvvel. Ezt támasztja alá az is, hogy miután a Sony nemrég szeptemberről október közepére halasztotta a Venom 2. bemutatóját, a stúdió hétfőn bejelentette, hogy a folytatás két héttel hamarabb, már október 1-én mozikba kerül. Ez hazánkban szeptember 30-ai bemutatót jelenthet, de egyelőre a forgalmazó nem erősítette meg az új premierdátumot.

A Pókember: Nincs hazaút bemutatójáról szintén a Sony dönt, de ha a kizárólag mozikban debütáló Venom 2. nem teljesít alul valamilyen oknál fogva, minden bizonnyal tartják magukat a decemberi premierhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük