A Spider-Man fejlesztői Rozsomák főszereplésével készítenek játékot

Az Insomniac Games belehúzott és két közkedvelt Marvel-karakter videojátékával is bővíteni fogja a PlayStation brandet.

Őrületes tempót diktál az Insomniac Games: egy éven belül elhozta a 2018-as Marvel’s Spider-Man felújított változatát a Sony vadonatúj konzoljára, kiadta a Miles Moralesre fókuszáló spin-offot a jelenlegi és az előző generációra, valamint a Ratchet & Clank: Rift Aparttal megmutatták az erősebb hardverben rejlő lehetőségeket. A fejlesztőcsapatnak azonban esze ágában sincs lassítani: a Sony újdonságait bemutató PlayStation Showcase keretében bejelentettek két új projektet is, amiktől a rajongók eldobták az agyukat – beleértve minket is.

A stúdió első nagy meglepetése az volt, hogy PlayStation 5-exkluzív videojátékot készítenek Rozsomák (avagy a filmek szerint Farkas) főszereplésével, amely Pókember kalandjához hasonlóan történetközpontú lesz. Az Insomniac szerint a csapatban rengeteg rajongója van a karakternek, így nem is lehetett kérdés, hogy előállnak egy ilyen koncepció ötletével a Marvelnél és a Sonynál, akik azonnal rá is bólintottak a dologra. A játék kreatív rendezői Brian Horton és Cameron Christian, akik legutóbb a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales-nél kamatoztatták tehetségüket, és bár a fejlesztés még nagyon korai fázisban tart, azt már most megígérték, hogy érzelmes narratívára és fejlett játékmenetre számíthatunk. Íme az első ízelítő a Marvel’s Wolverine-ből:

Ami viszont már előrehaladottabb állapotban van, az a Marvel’s Spider-Man 2. Az már eddig is nyílt titok volt, hogy az Insomniac dolgozik a folytatáson (még a mi korábbi összeállításunkban is olvashattatok róla), most viszont megkaptuk a hivatalos bejelentést és az első konkrétumokat is. A második részben visszatér Peter Parker és Miles Morales is, akik egyesített erővel küzdenek szeretett városuk megvédésén: a fejlesztők mindkettejüknek emberi, szívvel és humorral teli sztorit találtak ki, de persze új képességeket is kapnak, elég csak megnézni, hogy milyen karokkal bővült Peter jelmeze. Gonoszok tekintetében is komoly felhozatalra számíthatunk, noha az első kedvcsináló csupán kettőt leplezett le közülük: a narráció Kraventől származik, míg a videó végén felbukkan maga Venom is, akit a Kampókéz színésze, Tony Todd szólaltat meg. Apropó, szinkron: Petert ismét Yuri Lowenthal, Miles-t pedig Nadji Jeter szinkronizálja.

A Marvel’s Spider-Man 2 megjelenésére sokat kell várni, de közelebb van, mint Rozsomáké: 2023-ban várható, kizárólag PlayStation 5-re. Ti melyiket várjátok jobban? A mindkettőt is opció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük