Bemutatjuk az Örökkévalók stáblistás jelenetének legnagyobb meglepetésvendégét

A Marvel egyik legproblémásabb szuperhősét egy valódi szupersztár kelti életre.

FIGYELEM! A CIKK SPOILEREKET TARTALMAZ AZ ÖRÖKKÉVALÓK CSELEKMÉNYÉRE VONATKOZÓAN. CSAKIS SAJÁT FELELŐSSÉGRE OLVASD TOVÁBB!

Űrróka, avagy Eros, akit Jim Starlin alkotott meg, Thanosszal együtt a The Invincible Iron Man 55. számában lépett először színre 1973-ben. Az Örökkévalók tagjaként, az örökkévaló Mentor, illetve Sui-San gyermekeként a Szaturnusz holdján, a Titánon látta meg a napvilágot, ahová a fajtársainak egy része korábban letelepedett. Képességei révén manipulálni tudja mások érzelmeit, és ebből kifolyólag az eredettörténete idővel eléggé problematikussá vált. Pályafutása során a Bosszúállók és a Sötét Őrzők csapatában is tagsággal rendelkezett. Eros egy az élvezeteket örökösen hajszoló, felelőtlen nőcsábász és kalandor, vagyis gyakorlatilag mindenben az ellentéte fivérének, a hataloméhes, nihilista hódítóként megismert Thanosnak, aki nem mellesleg végzett az édesanyjukkal. Mikor azonban a testvére támadást intézett az egész Titán ellen, Űrróka kénytelen volt átgondolni saját döntéseit és elindulni a felnőtté válás útján.

Eros testét kozmikus energia hatja át, aminek köszönhetően sokkal lassabban öregszik a legtöbb embernél, emellett pedig különösen erőssé és ellenállóvá vált, illetve szinte minden földi kórsággal szemben immunis a szervezete. Kiválóan tudja állni a sarat, olyan többemeletes zuhanást vagy szupererejű csapást is képes megúszni, amely egy átlagos humanoiddal azonnal végezne. Ugyanakkor nem sebezhetetlen, a hagyományos lőszer és penge egyaránt árthat neki. Az ellenálló képessége némileg gyengébb, mint a többi örökkévalóé, ám hozzájuk hasonlóan rendkívüli öngyógyító erővel bír. A kozmikus adottságait felhasználva szuperszónikus sebességgel repülhet, melyet testének gravimetrikus potenciája tesz lehetővé, ami egy állandó, léggel teli héjat hoz létre körülötte. Az emberekhez hasonlóan neki is szüksége van levegőre, ámde náluk jóval kisebb az oxigénigénye, így a nyílt űrben és víz alatt egyaránt utazhat.

Űrróka pszionikusan képes stimulálni a közelben lévő emberek agyának örömközpontját, amivel ha kell, lenyugtathatja, vagy épp nyitottá teheti őket bármire. Konkrét fizikai érintés, valamint állandó szemkontaktus révén azt is elérheti, hogy az alany az ő, vagy valamilyen más, általa választott személy vagy dolog megszállottjává váljon, továbbá hogy a társaságában mindenki jól érezze magát. A Földön töltött ideje alatt a férfit emiatt a szerelem isteneként tartották számon, illetve javarészt ő ihlette a Kupidó-legendákat a történelem során.

Eros életének nagy részét Thanos ellenségeként töltötte. A Titán megmaradt túlélőinek oldalán, illetve a kree Mar-Vellel, azaz Marvel Kapitánnyal vállvetve egyaránt megküzdött a testvére seregeivel, mielőtt csatlakozott a Bosszúállókhoz. Később találkozott egy Pip nevű trollal, akivel együtt a hedonista élvezeteket hajszolva beutazta az univerzumot, kihasználva, hogy az ereje révén bárkit rávehet bármire. Ebből kifolyólag az évek során egy kissé kellemetlenné vált a személye.  

Egy alkalommal ugyanis Űrróka szexuális zaklatás vádjával került a bíróságra, méghozzá Jennifer Walters, vagyis az Amazon védelme alatt. Ms. Walters idővel úgy sejtette, hogy amikor mindketten a Bosszúállók közé tartoztak, Eros rajta is használta az erejét és ilyen módon, akarata ellenére létesített vele szexuális kapcsolatot. Később bebizonyosodott, hogy a férfi nem vetett be semmilyen trükköt, ő volt ugyanakkor a felelős azért, hogy Amazonban rajongás alakult ki J. Jonah Jameson fia, John Jameson iránt, akivel egybe is keltek. Űrróka erre fel belement, hogy Holdsárkány hatástalanítsa az erejét, és így ne árthasson másoknak.

Idővel a képességei visszatértek, de ígéretéhez hűen azokat többé nem használta arra, hogy nőket csábítson az ágyába, ehelyett inkább Ultron egy új, organikus verziójánál idézett elő mentális összeomlást. Nem mellékesen Eros rengeteg időutazásos kalandba keveredett bele. Thanos halála után felfedte azt is, hogy a fivére megígérte neki, hogy új testbe ülteti át a saját tudatát, ami, mint később kiderült, Űrrókáé volt. Hogy megfékezze az őrült titánt, Gamora nemes egyszerűséggel kivégezte a férfit.

Az Örökkévalókban a főként popsztárként ismert, ugyanakkor színészi babérokra is törő Harry Styles (Dunkirk) kelti életre Thanos hedonista öccsét, aki Pippel együtt a film első stáblistás jelenetében mutatkozott be a közönségnek. Ha valamire, akkor erre a castingra határozottan mondhatjuk, hogy telitalálat.

(forrás: Bleeding Cool, Comic Vine)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük