„Hét évad és egy film” – Az X-Men ’97 rendezői szerint a mozivászon a végcél

Három évad már biztosan elkészül a Marvel legújabb animációs üdvöskéjéhez, de a rendezők ennél is nagyobb terveket dédelgetnek az X-Men '97 számára.

Már bőven féltávon jár a Disney+-on a kilencvenes évek klasszikus X-Men rajzfilmjét folytató X-Men ’97, ami mindeddig hatalmas kritikai és nézői sikernek bizonyul. Az Inverse számára adott interjúban Chase Conley, Emi Yonemura és Jake Castorena, az epizódok rendezői elmondták, hogy a további évadok mellett egy grandiózusabb elképzelést is dédelgetnek a Marvel mutánsai számára, méghozzá egy egész estés animációs filmet. „Először is, ez egy nagy dobás lenne” – mondta Conley. „Szerintem ez olyasmi lenne, amit a közönség mindenképpen látni akarna, és mi is szívesen lennénk a részesei.” Ami még érdekesebb, hogy Yonemura szerint egy, a Disney+ sorozatán alapuló X-Men animációs film más, elismert animációs filmekkel is képes lenne vetekedni, többek között a Pókverzum-filmeket, a Páncélba zárt szellemet és az Akirát említve.

Conley elismerte, hogy a jelenlegi szerializált, epizodikus formátum jelentős kreatív szabadságot biztosít a lehetőségek feltárására. Ugyanakkor a nagyobb költségvetés hozzájárulna, hogy „annyit csináljunk, amennyit csak tudunk, és több időt fordítsunk az egyes képkockákra. Az animáció esetében minél több időt és pénzt kapunk, annál jobb lesz. Ez egyszerűen tény.” – állította. A rajongók és a kritikusok már most is egyetértenek abban, hogy az X-Men ’97 animációja előrelépés az eredeti sorozathoz képest, miközben képes volt megtartani annak a nosztalgikus báját. Ha az X-Men ’97 népszerűségét igazolják a nézettségi mutatók is, minden bizonnyal a későbbi évadokhoz még nagyobb erőforrás áll majd az alkotók rendelkezésére.

Yonemura szerint az X-Men ’97 epizódjainak gyártása már most a nagy költségvetésű játékfilmekhez hasonlítható. „Olyan érzés, mintha már most filmszintű animációt és eseményeket vinnénk véghez” – mondta. „Csábító a gondolat, hogy rendelkezzünk azzal a költségvetéssel és idővel, hogy egy teljes játékfilmet csináljunk belőle, követve a Pókverzum és a legutóbbi Tini Nindzsa Teknőcök film [Mutáns káosz] által kitaposott utat… Ha a rajongók részéről megvan a szeretet és az igény rá, és a Marvel megengedi, hogy megcsináljuk, akkor nagyszerű lenne az X-Ment, ezeket a karaktereket, ezt a stílust és ezt a munkát a mozivászonra vinni” – tette hozzá Castorena. Végszóként azt is elárulta, hogy a sorozathoz fűzött reményei túlmutatnak a jelenleg megerősített három évadon: „Azt hiszem, én magam és az egész csapat szívesen folytatnánk ezt a sorozatot. Hét évad és egy film. Gyerünk!”

Az X-Men ’97 első szezonja a múlt hónapban vette kezdetét, a pozitív fogadtatása pedig jó megerősítés a jövőre nézve, hiszen már a második és harmadik évad is fejlesztés alatt áll. Az új szériát Beau DeMayo készítette, ám a Marvel egy héttel a bemutató előtt kirúgta. A Marvel szóvivője még a felmondása előtt elárulta, hogy DeMayo már befejezte a második évad forgatókönyveit, azt viszont még nem tudni, hogy ki veszi át a sorozat irányítását a harmadik szezontól kezdve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük