Az első vélemények szerint az Örökkévalók tényleg egyedülálló lehet a Marvel Moziverzumban

A több ezer éves kozmikus kaland valóban új fejezetet nyithat a már bőven 20 film felett járó MCU történetében.

Kevesebb mint három hét múlva, november 4-én debütál a magyar mozikban a Marvel Moziverzum legújabb filmje, ami egy vadonatúj szuperhőscsapatot, a több ezer éves és közel halhatatlan Örökkévalókat helyezi fókuszba. Az univerzum kozmikus szegletének bővítése, a teljesen új, eddig nem látott karakterek és az idei Oscar-gálán a rendezői díjat bezsebelő Chloé Zhao (A nomádok földje) személye már eddig is utalt rá, hogy ez a film valóban eltérhet az MCU-ban eddig látottaktól.

Nekünk ugyan még várnunk kell rá, hogy ezt megítélhessük, azonban a hazai idő szerint hétfő hajnalban megrendezett díszbemutató után már napvilágot is láttak az első vélemények az Örökkévalókról, amelyek adhatnak okot a bizakodásra. Ezekből a korai reakciókból válogattunk az alábbiakban:

„Az Örökkévalók hihetetlenül fura és tartalmas, benne a Marvel Moziverzum olyan mitológiájával, ami minden eddigi filmtől érezhetően megkülönbözteti. Őszintén frissítőnek hatott. Van a filmben egyfajta keserédesség, ami leginkább a naplementés képkockáknál érezhető – ez egyértelműen Chloé Zhao kézjegye. Tele van lélekkel és gondolatisággal.

Van mit megemészteni a történettel kapcsolatban (több ezer évről van szó!), de Zhao remekül egyben tartja az egészet. Lia McHugh, Brian Tyree Henry és Kumail Nanjiani voltak a kedvenceim, de mindenki remekel és lenyűgöző képességekkel bír. Akad néhány igazán emlékezetes karakterpillanat is.”

„Este láttam egy filmet… Az Örökkévalók pokoli menő. Egy kicsit belassul a második felvonásnál, de semmit nem tudtam róla, amikor beültem rá, mégis rajongóként távoztam a vetítésről.”

„Az Örökkévalók TÖMÉNY és gyakran éreztem rajta az expozíció súlyát. A film akkor a legjobb, amikor a családjukat ismét összehozó Örökkévalókra koncentrál – a humor, illetve a szenvedély, amikor egymásért és azokért a dolgokért harcolnak, amiket mindannyian szeretnek… Ja, és Angelina Jolie a Marvel Moziverzumban a legjobb dolog valaha.”

„Az Örökkévalók a szó minden értelmében eposzi. Ez a történet egyszerre nagyszabásúbb, ugyanakkor földhözragadtabb is, mint eddig bármi a Marvel Moziverzumban. Minden jelenetben tapintható a filmen közreműködők szenvedélye, és érdemes a lehető legnagyobb vásznon nézni.

A szereposztásban nincs egyetlen gyenge láncszem sem. Szerintem mindenkinek más Örökkévaló lesz a kedvence a film megtekintése után. És miközben ezt írom, nem tudok dönteni Kingo, Druig és Phastos között.”

„Örökkévalók, hűha! Van még mit megemészteni. Ha egy Venn-diagramon ábrázolnánk a Marvel-filmeket, ahol az átfedések a hasonlóságokat jelzik, akkor ez a film rajta sem lenne. Egyértelműen ez különbözik leginkább a többi filmjüktől.”

„Az Örökkévalók csodálatos! Chloé Zhao és a csapata egy hangulatos, érzelmes, nem mindennapi szuperhősfilmet tett le az asztalra. A színészgárda között nagyszerű a kémia, és mindannyian megkapják a filmben a saját nagy pillanatukat, amikben bemutathatják a tudásukat. Ben Davis operatőr képeinek naturalizmusa kiemeli a karakterek emberségét.”

„A Bosszúállók óta nem volt részem ennyire szédítő filmélményben. Libabőrös lettem! Elképesztő akciók mind a Földön, mind pedig a csillagok között, és gyönyörűen néz ki minden. Ami pedig a legfontosabb, hogy olyan érzetet kelt, mint egy élőszereplős anime. Alig várom, hogy beszélhessek Makkariról és Kingóról. És azok a stáblistás jelenetek!”

„Az Örökkévalók egészen elképesztő. Rengeteg mindent kell lefednie, de nagyon jól csinálja. Alig várom, hogy láthassák az emberek. És az összes stáblistás jelenetnél, amiket premiervetítésen láttam, sosem hallottam még a közönséget annyira elveszteni az eszét, mint ennél a filmnél.”

„Atyaég! Az Örökkévalók egy kicseszett MESTERMŰ! Kezdettől fogva tele van adrenalinnal, ugyanakkor szívvel és humorral is. Rengeteg olyan dolog van benne, amit most látunk először a Marvel Moziverzumban. El fog szállni az agyatok! Tele van képregényes kikacsintásokkal, viszont ez egy teljesen eredeti történet. A stáblistás jelenetek pedig mindent megváltoztatnak!”

Annyi biztosra vehető a kezdeti reakciókból, hogy az Örökkévalók valóban masszív lesz, nem véletlenül ez a franchise egyik leghosszabb eddigi alkotása 157 perces játékidővel. A film központi karaktereit Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Gemma Chan, Salma Hayek, Lia McHugh, Barry Keoghan és Don Lee fogják megformálni, és két feliratok utáni jelenet lesz a végén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük