„A valaha volt legjobb Pókember-film” – Megérkeztek a Nincs hazaút első véleményei

Beleesett az elődök hasonló hibáiba, vagy a Marvel Moziverzum idei legfontosabb alkotása felnőtt az elvárásokhoz?

A héten mozikba kerül az év legvártabb szuperhősös alkotása, a Pókember: Nincs hazaút, a filmet övező titkolózás miatt pedig egészen mostanáig kellett várni a díszbemutatóra és a kritikákra vonatkozó embargó feloldására. Ugyan az izgalmas koncepció ellenére a Nincs hazautat is fenyegette a túlzsúfoltság veszélye, amiben több korábbi Pókember-film is kudarcot vallott már, és bár az első vélemények szerint itt is okoz némi galibát a népes szereplőgárda, de végső soron az egyik legjobb és legérzelmesebb pókkalandot szállította nekünk Jon Watts rendező.

Az alábbiakban az amerikai újságírók benyomásaiból szemléztünk néhányat, természetesen mindenféle lehetséges spoilertől mentesen.

„Bátran kijelenthetem, hogy a Pókember: Nincs hazaút a legjobb élőszereplős Pókember-film. A Hazatérés-trilógia pörgős és érzelmekkel teli lezárása, de egyben egy okos, szórakoztató és izgalmas tisztelgés a Pókember-filmek eddigi húsz éve előtt. Egyszerre vicces és szívszorító, őszintén imádtam minden pillanatát. Tom Holland fantasztikus alakítást nyújt, az eddigi legjobbját a trilógiában. A harcjelenetek eposziak (az egyik Willem Dafoe-val kifejezetten félelmetes), Peter Parker útja pedig remekül egyensúlyozik a humor és a megpróbáltatások között. Rengeteget érik ebben a filmben.”

„A Pókember: Nincs hazaút minden idők egyik legjobb szuperhősfilmje. Folyamatosan bizonyítja, újra és újra, hogy miért is Peter Parker a valaha volt legkiválóbb fikciós karakter.”

„A Pókember: Nincs hazaút kétségtelenül a legnagyobb, a legérzelmesebb és talán a legjobb Pókember-film, ami valaha készült. Nézd meg, és döntsd el magad. Nehéz elképzelni, hogy ezt bármi felülmúlná. De komolyan, nehéz elképzelni, hogy Pókember-rajongóként készülhet bármi, ami többet nyújtana ennél a filmnél.”

„A Pókember: Nincs hazaút minden idők legjobb Marvel-filmje. Kiválóan tiszteleg Pókember öröksége előtt, a humor, az akció, a szív és a nosztalgia tökéletes egyensúlyával. A hálószövő rajongói teljesen el fogják veszíteni a fejüket. Olyasvalakiként, aki nem szerette az első két részt, még mindig meg vagyok döbbenve, hogy ezt mennyire imádtam.”

„A Pókember: Nincs hazaút alatt minden érzést átélsz, amit csak lehetséges. Érzelem, akció, humor és szív 2 és fél órán keresztül, megállás nélkül. Minden, amit szeretnél egy Peter Parker-történettől. Sosem volt ilyen jó Pókember-rajongónak lenni!”

„A Pókember: Nincs hazaút rendkívül kielégítő. Örömödben és bánatodban is könnyeket fogsz hullajtani, na meg ujjongani a moziteremben. A film közepe kissé széthullik a rengeteg karaktertől, azonban a harmadik felvonás annyira dinamikus, szórakoztató és erőteljes, hogy bőven kárpótol érte.”

„A Pókember: Nincs hazaút valóban nagyszerű. Még ha követtél is minden szivárogtatást, rengeteg meglepetésre számíthatsz. De ami a leginkább megdöbbentő, hogy mennyire érzelmes az egész. Egy film arról, hogy a saját kezedbe vedd az irányítást és jobb emberré válj, akár pókerőket birtokolsz, akár nem.”

A Pókember: Nincs hazaút december 16-án érkezik a magyar mozikba, de premier előtt már december 15-én este elcsíphető lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük