A Pókember: Nincs hazaút meglepetésvendége először nyilatkozott a szerepéről, és a későbbi visszatérést is pedzegette

A film egyik legnagyobb sztárvendége elmondta, mivel sikerült őt azonnal meggyőzni a visszatéréssel kapcsolatban.

FIGYELEM! A CIKK SPOILEREKET TARTALMAZ A PÓKEMBER: NINCS HAZAÚT CSELEKMÉNYÉRE VONATKOZÓAN. CSAKIS SAJÁT FELELŐSSÉGRE OLVASD TOVÁBB!

A december közepén bemutatott Pókember: Nincs hazaút nem csupán a pandémia, hanem a Marvel Moziverzum történetének egyik legsikeresebb filmje is lett, ami nem meglepő, hiszen Jon Watts rendezése a Hazatérés-trilógia mellett az összes eddigi Pókember-film kicsúcsosodása is volt. Ez utóbbit több sztár visszahozásával érte el, hogy újra eljátsszák az ikonikus karaktereiket, köztük a két régebbi Pókember, Tobey Maguire és Andrew Garfield felbukkanásával.

Szerencsére erről a meglepetésről egyetlen promóciós anyag sem rántotta le a leplet, és ugyan már régóta közbeszéd tárgya volt a két színész potenciális visszatérése, de egészen a filmig nem tudhattuk biztosan, mi igaz a pletykákból. Most először Andrew Garfield, A csodálatos Pókember sztárja mesélt élményeiről a Varietynek adott interjúban, ahol többek között arra is kitért, mi győzte meg azonnal abban, hogy rábólintson a szerepre.

„Az elképzelés nagyon-nagyon csábító volt. Megkérdezték tőlem, hogy miután eljátszottam a karaktert, mi lenne az, amit még körbejárnék vele kapcsolatban, ha lenne rá lehetőségem. Hogyan reagálnék rá, ha bekerülnék ebbe a másik univerzumba egy fiatalabb és egy idősebb énemmel? Sokat beszéltünk a mentorálásról és a testvériségről, illetve arról, mit jelent betölteni bizonyos szerepeket három tesó között. Aztán elkezdtük kidolgozni, mi mindent tudnánk kihozni ebből a felállásból.

Tobey és én két hétig dolgoztunk a filmen, de azt hiszem, sikerült elérnünk valamit, ami nem pusztán annyiból áll, hogy beköszönünk és aztán le is lépünk a filmből.

Felmerült, hogy a Pókemberemnek kell megmentenie az öccse barátnőjét, és egyfajta feloldozást nyerhet élete legtraumatikusabb pillanatára azáltal, hogy ezt a fiatalabb Peterért teszi. Gondoskodik róla, hogy ne kelljen ugyanazt a sorsot átélnie, amiben van valamilyen kozmikus szépség. Kapott egy második lehetőséget Gwen megmentésére… Zendaya olyan szívből jövő, tiszta és szeretetteljes módon alakítja MJ-t, ami nagyon emlékeztetett arra, amit Emma [Stone] csinált Gwennel.”

A színész ezen felül kifejezte háláját a lehetőségért, amiért sikerült pár kérdés végére pontot tenni az általa játszott Peter történetével kapcsolatban, hiszen bevallottan nagyon sok megválaszolatlan kérdés lógott a levegőben. Végül arra is kitért, hogy van-e bármi esély rá, hogy még visszatérjen ebben a szerepben:

„Igen, határozottan nyitott vagyok bármire, ha azt helyesnek érzem. Peter és Pókember karaktere mindig is a segítségnyújtásról szólt a nagyobb jó és a közösség érdekében. Ő egy munkásosztálybeli srác Queensből, aki teljesen tisztában van az átlagember problémáival és veszteségeivel, úgyhogy nagyon empatikus, ezt a mentalitását pedig mindenképpen megtartanám. Ha lehetőség nyílna a visszatérésére, és hogy még többet elmesélhessünk ebből a történetből, nagyon biztosnak kellene éreznem magamat azzal kapcsolatban.”

Mivel a színész még most is egészen fiatal, nem lenne nehéz egy kisebb időugrás után folytatni a történetét, miután A csodálatos Pókember 2-vel dicstelen véget ért az Andrew Garfield által alakított hálószövő sztorija. A rajongók mindenesetre hevesen kampányolnak ezért, szóval talán nem is annyira elképzelhetetlen, hogy felvetődjön A csodálatos Pókember 3. ötlete.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük