Dakota Johnson keltheti életre Madame Neccet a karakter főszereplésével készülő filmben

Venom és Morbius után egy kevésbé ismert képregényszereplő önálló filmje is kezd körvonalazódni a Sonynál.

A Venom 2. – Vérontó és a Pókember: Nincs hazaút sikere után a Sony teljes gőzzel építgeti tovább a saját képregényfilmes univerzumát. Mint azt az évekkel ezelőtt vakvágányra futott Ezüst és Fekete (a Silver Sable és Fekete Macska párosáról szóló megvalósulatlan filmterv) is bizonyítja, a stúdió már régóta szeretne elkészíteni egy női főszereplős projektet, az első ilyen a sorban pedig minden valószínűség szerint a Madame Neccre koncentráló film lehet, hiszen már a színésznőt is megtalálták hozzá.

A Deadline értesülései szerint A szürke ötven árnyalata-filmekkel ismeretséget szerző Dakota Johnson játszhatja a karaktert az adaptációban, aki az elmúlt években főként kisebb, független filmekben bizonyította a tehetségét. A Sony kifejezetten egy A-listás színésznőt szeretett volna megnyerni a szerepre, ami összeegyeztethető az eddigi tendenciával, miszerint Venom és Morbius eljátszására is nézőcsalogató neveket szerződtetett a stúdió Tom Hardy és Jared Leto személyében.

A csodálatos Pókember képregények hasábjain 1980-ban megjelenő Madame Necc érdekes választás egy különálló film főszerepére, hiszen nem tartozik az ismertebb Pókember-karakterek közé, és általában a háttérben szövögeti a szálakat. A Deadline cikkében erre reflektálva szerepel is egy félmondat, ami arra utal, hogy még valamilyen más irányba is elmehet a projekt – az már csupán személyes elgondolás, hogy talán a multiverzummal foglalkozhat kiemelten, mely koncepció a Nincs hazaútban került bevezetésre. A Cassandra Webb néven is ismert asszony ugyanis az egyetlen ember, aki képes értelmezni az Élet és Végzet Hálóját, illetve megérezni a multiverzumra leselkedő fenyegetéseket.

A Madame Necc főszereplésével készülő filmről ezenkívül annyit tudni, hogy rendezője az elmúlt évtizedben főleg sorozatokon (Utódlás, Bates Motel, Marvel’s Jessica Jones) dolgozó S. J. Clarkson lesz.

Egy válasz

  1. Tekintve a színésznő korát lehet a MÁSODIK Madame Necc (Web) lesz… vagy ha úgy jobban tetszik a Julia Carpenter Pók(nő/Spider-Woman).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük