Bejelentették a Marvel két következő fázisát is, ami együtt alkotja a Multiverzum Szágát

Minden, amit az eljövendő Marvel-filmekről és sorozatokról tudni érdemes.

Kevin Feige stúdióvezető az ígéretekhez híven nagy bejelentésekkel állt elő a San Diegó-i Comic-Conon. Leleplezte a Marvel Moziverzum teljes ötödik fázisát (beleértve több új mozifilmet, illetve Disney+-ra érkező sorozat teljes címét és bemutatódátumát is), mellett kiderült, hogy a 4-6. fázist felölelő átfogó történetszálat The Multiverse Sagának (Multiverzum Szága) nevezi hivatalosan a Marvel Studios, és két Bosszúállók-film zárja majd ugyanabban az évben.

Íme az ötödik fázis címei és bemutatói:

 • A Hangya és a Darázs: Kvantumánia (Ant-Man and The Wasp: Quantumania) – 2023. február 16. (magyar bemutató)
 • Titkos Invázió (Secret Invasion) – sorozat – 2023 tavasz
 • A galaxis őrzői vol. 3. (Guardians of the Galaxy vol. 3) – 2023. május 4. (magyar bemutató)
 • Echo – sorozat – 2023 nyár
 • Marvelek (The Marvels) – 2023. július 28. (amerikai bemutató)
 • Loki 2. évad – sorozat – 2023 nyár
 • Penge (Blade) – 2023. november 3. (amerikai bemutató)
 • Vasszív (Ironheart) – sorozat – 2023 ősz
 • Agatha: Coven of Chaos – sorozat – 2023/2024 tél
 • Fenegyerek: Újjászületés (Daredevil: Born Again) – sorozat – 2024 tavasz
 • Amerika Kapitány: Új világrend (Captain America: New World Order) – 2024. május 3. (amerikai bemutató)
 • Mennydörgők (Thunderbolts) – 2024. július 24. (amerikai bemutató)

Az Amazon-sorozat elindul idén augusztusban Tatiana Maslany és Mark Ruffalo főszereplésével, az éppen aktuális negyedik fázist pedig az angolul Wakanda Forever alcímet viselő Fekete Párduc 2. fogja zárni novemberben. Az eseményen hivatalossá vált az is, hogy az antagonista Namor, a Torpedó lesz Tenoch Huerta megformálásában, a film cselekménye pedig a Wakanda és Atlantisz között kibontakozó háború körül szerveződik. A következő fázis jövő februárban veszi kezdetét a Hangya 3-mal, ami a korábbiaknál sokkal többet fog időzni a kvantumvilágban, és Kang, a hódító mellett M.O.D.O.K. is feltűnik majd a filmben. Májusban jön A galaxis őrzői harmadik része, ami James Gunn elmondása szerint lezárja a csapat történetét, ez viszont persze nem jelenti azt, hogy mindenki meghal, aki szerepelt benne eddig. Kiderült továbbá, hogy a Borat 2. sztárja, Maria Bakalova Cosmót fogja szinkronizálni a filmben.

Az ötödik fázis július végén folytatódik a Marvelekkel, november 3-án pedig a Mahershala Ali főszereplésével készülő Pengével. Jön a Thunderbolts-film és a New World Order alcímmel felvértezett Amerika Kapitány 4. is 2024-ben, míg sorozatos fronton kiderült, hogy jövőre láthatjuk a Titkos Inváziót, Loki második évadát, a Sólyomszemben megismert Echót középpontba állító szériát, a Fekete Párduc 2-ben bemutatkozó Vasszívet, illetve a WandaVízió spinoffját, az Agathát is. A Comic-Con közönsége láthatta a Titkos Invázió első ízelítőjét, amit Cobie Smulders, a Maria Hillt játszó színésznő úgy vezetett fel, mint egy sötét tónusú thrillert, amelyben nem lehet tudni, hogy ki kicsoda valójában: skrull vagy ember. 2024 tavasszal pedig jön a 18 epizódosra tervezett Fenegyerek, amiben a címszereplő és a Vezér is ugyanaz a színész lesz, mint korábban.

A Marvel Moziverzum ötödik fázisa

Valamint a hatodik fázis bejelentett címei és bemutatói:

 • Fantasztikus Négyes (Fantastic Four) – 2024. november 8.
 • Bosszúállók: A Kang-dinasztia (Avengers: The Kang Dynasty) – 2025. május 2.
 • Bosszúállók: Titkos háborúk (Avengers: Secret Wars) – 2025. november 7.

Ezeken a dátumokon kívül a Disney még hét további, egyelőre cím nélküli Marvel-film bemutatóját is lefoglalta 2024. február 16-án, 2025. február 14-én és július 25-én, továbbá 2025. február 13-án, május 1-jén és július 24-én, valamint 2026. november 6-án.

Bosszúállók: A Kang-dinasztia
Bosszúállók: Titkos háborúk

Az ötödiknél is sűrűbb lehet a hatodik fázis, amely 2024. november 8-án nyit az új Fantasztikus Négyessel, továbbá két új Bosszúállók-film is a láthatáron van, ráadásul mindkettő 2025-ben érkezik a jelenlegi tervek szerint. Az első a Bosszúállók: A Kang-dinasztia, ami 2025. május 2-án kerül a mozikba, és címéből ítélve Kang, a hódító, illetve variánsai körül fog bonyolódni, vélhetően a hősök újabb bukásával zárulva. A második 2025. november 7-én érkezik Bosszúállók: Titkos háborúk címen, ami az azonos néven ismert multiverzumos eseményt veszi alapul a képregényekből. Ezekről a filmekről egyelőre annyi bizonyos, hogy a Végtelen háborúval és a Végjátékkal ellentétben nem a Russo testvérpár fogja készíteni őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük